Ostřížek odnesl brněnský příval hvězd. V Olomouci chci být tahounem, tvrdí

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

28. června 2016, 13:14

David Jahoda

Před startem nového extraligového ročníku brněnskou Kometu zasáhla lavina hvězdných příchodů. Erat, Kvapil, Zaťovič nebo Němec. Bylo jasné, že někteří hráči z předešlého kádru budou muset jít o dům dál. Jedním z nich je pětadvacetiletý útočník David Ostřížek, kterému sice z kontraktu v Brně zbýval ještě rok, kvůli velké konkurenci se ale rozhodl změnit působiště už nyní. Přestěhoval se do Olomouce, které před dvěma lety výrazně pomohl k postupu do extraligy. „Chtěl bych na to navázat a být tahounem týmu,“ říká jasně.

V Kometě Brno zažil Ostřížek dvě sezony. Dozajista mohly být lepší, pod Špilberkem však zažil i pěkné chvíle. Před posledním rokem smlouvy však věděl, že usadit se napevno v jedné z elitních formací Brňanů, by bylo víc než složité. Role lídrů připadne některé z nově příchozích hvězdných posil.

„Po sezoně by mi skončila smlouva. Hrozilo, že bych hrál ve třetí nebo čtvrté lajně, třeba šest minut za zápas, a to by v pětadvacetiletých mohlo být likvidační. Mohl bych mít před další sezonou potíže vůbec podepsat nějakou smlouvu. A to jsem nechtěl ani já, ani pan Zábranský. Olomouc po mě sáhla a já neuvažoval o ničem jiném,“ prozradil David Ostřížek po příchodu na Hanou.

„Hrozilo, že bych hrál ve třetí nebo čtvrté lajně, třeba šest minut za zápas, a to by v pětadvacetiletých mohlo být likvidační.“

Pětadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku přichází do důvěrně známého prostředí. Byl u toho, když Kohouti v sezoně 2013/14 po 17 letech postoupili do nejvyšší soutěže. Není tak divu, že se mu několik momentů vybavilo. „Myslel jsem na to. Vzpomínek na tu postupovou sezonu je dost,“ řekl. Hanákům tehdy pomáhal jako host z Třince. A pomáhal věru znamenitě. Během 40 zápasů zaznamenal skvělých 36 bodů. „Chtěl bych na to navázat a být tahounem týmu,“ nechal se slyšet.

„Jsem strašně natěšený. Těší mě, že jednání dopadla dobře a že jsem se tu znovu objevil,“ doplnil. Před dvěma byla šance, že by v kádru nováčka pokračoval, rozhodl se však kývnout na nabídku Komety. Paradoxní bylo, že v následující sezoně tři ze svých čtyř vstřelených branek poslal do sítě Olomouce. „Gól jak gól. Nějak jsem to neřešil, že je to zrovna proti Olomouci. Měl jsem radost z každé branky,“ usmíval se Ostřížek, který za Kometu odehrál celkem 89 utkání a připsal si 27 bodů.

David Ostřížek při oslavách postupu Olomouce do ELH

David Ostřížek při oslavách postupu Olomouce do ELH | Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

A jak bude na dvě sezony v dresu modro-bílé šlechty vzpomínat? „Hodnotím ty dvě sezony vesměs pozitivně. V první z nich jsem toho sice tolik neodehrál, ale i přesto to hodnotím kladně. Výborné zázemí, skvělá parta. Loňská sezona se nám bohužel tolik nevydařila, což byla škoda,“ smutnil Ostřížek, který má však doma bronzovou medaili ze své první sezony v Kometě Brno.

Nyní už se ale Ostřížek jako staronová posila olomoucké „Mory“ dívá před sebe. Mimo jiné se už nemůže dočkat zápasů ve stařičkém olomouckém stadionu. „Na plecharénu se těším. Když jsme sem s Kometou přijeli, byli fanoušci vždycky úžasní. V Brně byli fanoušci taky super, ale uměli nám to dát i sežrat, když se nedařilo. Víme však, že jsme si to zasloužili,“ odpovídal na otázky.

>> Pomohl k postupu, teď se vrací zpátky. Ostřížek je znovu Kohoutem

Před dvěma lety jej v Olomouci vedl trenér Petr Fiala, vloni však Hanáky převzal Zdeněk Venera, který z podceňovaného celku vytvořil konkurenceschopnou partu bojovníků. „Olomouc byla hodně těžkým a nepříjemným soupeřem, hrála bruslařský a kombinační hokej. Co vím, tak měli kluci akorát ‚peška‘ na zakončení, nedávali moc gólů,“ všiml si Ostřížek. Právě on by měl produktivitu Moravanů zlepšit a je si toho vědom. Přicházím s tím, že se ode mě čekají branky a nahrávky. Snad to budu plnit,“ zakončil. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz