<

Osmnáctku čeká druhý letní kemp, Zadina a Kvasnička míří do dvacítky

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

14. července 2016, 12:12

Václav Jáchim

První kemp v červnu absolvoval širší okruh uchazečů, ten druhý se bude týkat menšího počtu hráčů. Reprezentační osmnáctka se blíží k Memoriálu Ivana Hlinky, který bude od 8. srpna tradičně náročnou prověrkou na prahu nové sezony. Nový hlavní kouč Václav Varaďa tomu přizpůsobuje přípravu. "V Třemošné se už zaměříme na herní systém a konkrétní věci, které od mužstva budeme chtít na srpnovém turnaji," konstatuje.

V nominaci na červencové soustředění je většina hokejistů, kteří se na stadionu Meteoru Třemošná potili v závěru června. Dvě hlavní opory ovšem chybějí, plzeňský obránce David Kvasnička a útočník Filip Zadina z Pardubic (na snímku) byli vybráni do mužstva dvacetiletých pro kemp ve Finsku, jenž proběhne ve stejném termínu. Oba účastníci letošního MS osmnáctek by však měli být posléze pro Memoriál Ivana Hlinky k dispozici.

Václav Varaďa už dřív naznačil, že pro akci v Břeclavi chce všechny nejlepší hráče. Ivan Hlinka Memorial Cup, jak se klání mladíků nově jmenuje, má prestiž a úroveň, vyžaduje maximální kvalitu a nasazení. "Loni jsem byl osobně na utkání našeho mužstva se Švédskem, viděl jsem i jiné zápasy. Hlinkův memoriál si vybudoval vysoký kredit, má velké jméno, které uznávají i v zámoří - to hovoří samo za sebe. Každým rokem se tu utkávají nejlepší hráči v kategorii do 18 let, obsazení bývá možná i lepší než na mistrovství světa. Dobře si uvědomuji, že jde o náročné zápasy, je třeba se pořádně připravit," upozorňuje hlavní trenér.

Se svěřenci se teď chystá na druhý kemp, osmnáctka jde postupnými krůčky. "Na ten první jsme pozvali tři brankáře a 25 hráčů do pole. Měli jsme pět pětek, chtěli jsme vidět širší okruh uchazečů. Nyní počet trošku snížíme," plánuje kouč. V nominaci je dostatek talentovaných hráčů, až klání v Břeclavi ovšem odhalí, jak na tom jsou v porovnání se světovou konkurencí.

První soustředění musel pro nemoc vynechat Jakub Škarek, jihlavský brankář se nyní zapojí do druhého kempu. Ještě před Memoriálem Ivana Hlinky se Škarek zúčastní v Rokycanech letní přípravy mladých hráčů, kteří výhledově připadají v úvahu pro reprezentaci dospělých. Trenér Josef Jandač zařadil Škarka do týmu společně s dalšími gólmany Machovským, Lukášem a Vejmelkou.

Druhý letní kemp osmnáctky odstartuje v pátek 22. července a skončí v pondělí 25. července. Před Memoriálem Ivana Hlinky sehraje osmnáctka tradiční přípravu proti silnému zámořskému soupeři - v sobotu 6. srpna od 18:30 hodin uvidí stadion v Břeclavi zápas českého výběru proti Kanadě. Dva dny poté vstoupí junioři do prestižního klání, v základní skupině postupně narazí na Švýcary, Finy a Američany.

Nominace reprezentační osmnáctky na druhý letní kemp v Třemošné (22. - 25. července 2016)

Brankáři: 
Jakub Škarek (Jihlava), Tomáš Vomáčka (Mountfield HK), Dominik Pavlát (Chomutov).

Obránci:
Jan Bednář (Liberec), Michael Gaspar, Radim Šalda (oba Mountfield HK), Filip Král, Dalimil Mikyska (oba Kometa Brno), Ludvík Rutar, Jakub Galvas (oba Olomouc), Ondřej Buchtela (Chomutov).

Útočníci:
Martin Kaut, Ondřej Machala (oba Pardubice), Martin Nečas, Marek Škvrně, Matěj Novák (všichni Kometa Brno), Matyáš Svoboda (Chomutov), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK), Jan Hladoník (Třinec), Filip Chytil (Zlín), Jan Kern (Slavia Praha), Ondřej Machala (Pardubice), Ostap Safin (Sparta Praha), Jáchym Kondelík (Č. Budějovice).

Náhradníci:
Jiří Patera (Slavia Praha), Martin Štohanzl, Jakub Muška (oba Mountfield HK), Petr Eret, Jakub Pour (oba Plzeň), Ondřej Trejbal (Pardubice), Daniel Bukač, Jan Svoboda (oba Chomutov), Matyáš Zelingr, Adam Kalaj (oba Kladno), Tomáš Vochozka (Č. Budějovice), Jan Kalus (Třinec), Jan Václavek (Zlín), Jakub Wojnar (Sparta Praha), Radim Toman (Vítkovice).

Realizační tým:

Manažer týmu: Petr Studnička.
Hlavní trenér: Václav Varaďa.
Asistenti: Patrik Augusta a Petr Studnička.
Trenér brankářů: Radek Jirátko.
Lékař: MUDr. Jaroslav Budín. 
Hospodář: Jan Vejvoda. 
Masér: Václav Vejvoda. 

Program Memoriálu Ivana Hlinky 2016:

Pondělí 8. srpna:

14:00 Švédsko - Rusko (Bratislava)
15:30 USA - Finsko (Břeclav)
17:30 Slovensko - Kanada (Bratislava)
19:00 Česko - Švýcarsko (Břeclav) 

Úterý 9. srpna:

11:30 Slovensko - Švédsko (Bratislava)
15:00 Rusko - Kanada (Bratislava)
15:30 Švýcarsko - USA  (Břeclav)
19:00 Česko - Finsko (Břeclav) 

Středa 10. srpna:

14:00 Kanada - Švédsko (Bratislava)
15:30 Finsko - Švýcarsko (Břeclav)
17:30 Slovensko - Rusko (Bratislava)
19:00 Česko - USA (Břeclav)

Pátek 12. srpna

14:00 zápas o umístění (Bratislava)
15:30 zápas o umístění (Břeclav)
17:30 1. semifinále (Bratislava)
19:00 2. semifinále (Břeclav) 

Sobota 13. srpna:

Zápas o třetí místo a finále. Přesný program pátečních a sobotních utkání v Bratislavě a Břeclavi bude upřesněn po skončení základních skupin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz