Osmnáctce poprvé velí Varaďa, junioři už myslí na Hlinkův memoriál

Foto: Luboš Vácha, cslh.cz

27. června 2016, 16:04

Václav Jáchim

V tradičním termínu na konci června zahájila přípravu na nový ročník reprezentační osmnáctka. Letos do ní povýšili hokejisté narození v roce 1999, nově jim velí hlavní kouč Václav Varaďa společně s asistenty Patrikem Augustou a Petrem Studničkou. Úvodní kemp probíhá do úterý v Třemošné, denní program začíná brzkou ranní rozcvičkou a končí večer, po druhé tréninkové fázi na ledě.

Hokejisty do 18 let čeká už počátkem srpna nejtěžší prověrka před mistrovstvím světa, Břeclav a Bratislava budou opět hostit prestižní Memoriál Ivana Hlinky. "Program akcí se nemění, je to pro nás velký turnaj na úvod. Chceme být maximálně připraveni," potvrzuje asistent a manažer týmu v jedné osobě Petr Studnička.

Hlavní kouč Václav Varaďa označil první soustředění za start společné práce, pro něj a nové členy realizačního týmu je zároveň seznamovací. "Ale u většiny hráčů to tak úplně není, objevovali se už ve výběrech do 16 a 17 let," konstatuje Studnička. V porovnání s původní nominací došlo ke dvěma změnám. "Z důvodu nemoci s námi není brankář Jakub Škarek, jehož nahradil Adam Wolf. Místo zraněného Matyáše Zelingra jsme zařadili Daniela Bukače," vypočítává.

Na stadionu Meteoru Třemošná se potí tři brankáři, deset obránců a 15 útočníků. "Dopoledne máme tým rozdělený na dvě skupiny, je prostor k individuálnímu tréninku a rozvoji dovedností. Odpoledne chodíme pohromadě, na programu jsou systémové věci. Kromě toho se hráči chystají v posilovně, probíhají porady u videa," konstatuje Petr Studnička.

Osmnáctka bude mít další kemp v červenci, poté trenéři vytvoří kádr pro Memoriál Ivana Hlinky. Ten Češi absolvují tradičně v Břeclavi, ještě před turnajem nastoupí v přípravě proti Kanadě. Hrát se budu 6. srpna na břeclavském ledě. Z rozlosování turnaje, jež bylo zveřejněno na stránkách hokejového svazu, vyplývá, že by český výběr měl ve skupině soupeřit s týmy Finska, USA a Švýcarska, druhou základní skupinu tvoří Slovensko, Kanada, Švédsko a Rusko. Slovenská část Memoriálu Ivana Hlinky roky probíhala v Piešťanech, loni byla přesunuta do Bratislavy a tamní Zimní stadion Ondreje Nepely má prestižní klání hostit i letos.

Česká reprezentace chce logicky nastoupit v nejsilnějším složení, některých hokejistů se bude týkat úterní CHL Import Draft. "Se všemi hráči jsme během kempu uskutečnili individuální pohovory a máme zhruba představu, jak si kdo představuje svoji budoucnost. Je na každém hráči, aby si rozhodl, jakou půjde cestou. To je jejich volba," doplňuje Studnička. Národní tým této věkové kategorie má před sebou náročný úkol, vedle Hlinkova memoriálu je pro něj zásadní především příští mistrovství světa osmnáctek, jež na jaře 2017 uspořádají slovenská města Poprad a Spišská Nová Ves.

Složení reprezentační osmnáctky na kempu v Třemošné:

Brankáři: 
Tomáš Vomáčka (Mountfield HK), Jiří Patera (Slavia Praha), Adam Wolf (Sparta Praha).

Obránci:
David Kvasnička (Plzeň), Jan Bednář (Liberec), Michael Gaspar, Radim Šalda (oba Mountfield HK), Filip Král, Dalimil Mikyska (oba Kometa Brno), Ludvík Rutar, jakub Galvas (oba Olomouc), Ondřej Trejbal (Pardubice), Daniel Bukač (Chomutov).

Útočníci:
Filip Zadina, Martin Kaut (oba Pardubice), Martin Nečas, Marek Škvrně (oba Kometa Brno), Matyáš Svoboda (Chomutov), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK), Jan Hladoník, Jan Kalus (oba Třinec), Filip Chytil (Zlín), Jan Kern (Slavia Praha), Ondřej Machala (Pardubice), Ostap Safin (Sparta Praha), Jakub Pour (Plzeň), Jáchym Kondelík, Tomáš Vochozka (oba Č. Budějovice).

Realizační tým:

Manažer týmu: Petr Studnička.
Hlavní trenér: Václav Varaďa.
Asistenti: Patrik Augusta a Petr Studnička.
Trenér brankářů: Radek Jirátko.
Lékař: MUDr. Miroslav Budoš. 
Hospodář: Jan Vejvoda. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz