Osm posil? Změn je možná až moc, hlásí Hlinka. Rád by ještě zažil titul

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

26. července 2017, 15:47

Adam Bagar

Když letos Sparta ve čtvrtfinále padla s mistrovskou Kometou, hlavou mu probleskly myšlenky o konci kariéry. Produktivní útočník Jaroslav Hlinka ale nakonec hokejový důchod odložil a do další sezony naskočí znovu jako jeden z tahounů pražského týmu, který už dlouhých deset let čeká na mistrovský titul. "Společný týmový úspěch mě u hokeje stále drží. Chtěl bych ho ještě jednou zažít," přiznává sparťanský kapitán.

Sparťané těžce skousávali hladkou čtvrtfinálovou stopku, ani Jaroslav Hlinka nebyl výjimkou. „Prvních deset dnů po skončení play off bylo nepříjemných. Nic jsem veřejně neprohlašoval, ale pro sebe si říkal, že těžko budu hrát dál. Zároveň jsem ale věděl, že se šrámy z vyřazení zahojí a pocity pak třeba budou jiné,“ prozrazuje čtyřicetiletý hokejista.

Sparta zkouší mladé hráče, dál už nepočítá s Barinkou a Gernátem »

Zklamání časem ustoupilo a právě nepovedené play off ho možná trošku popíchlo k tomu, aby jeho kariéra napsala další díly. „Je to tak. Kdybychom vyhráli titul, bylo by to asi jiné a těžko by mě už něco hnalo. Společný týmový úspěch mě však u hokeje pořád drží. Chtěl bych ho ještě jednou zažít,“ přiznává Hlinka, jenž má ještě rok platnou smlouvu.

„Chuť mám i díky tomu, že na Spartě máme vždy dobrý tým a bojujeme o nejvyšší příčky, což se mi líbí. Kdybychom se plácali někde u dna, tak by byla motivace daleko menší.“

„Chtěl jsem ji taky dodržet, zkusit to a být platný týmu,“ pokračuje produktivní útočník s tím, že má do hokeje stále velkou chuť. „Baví mě to v kabině mezi mladými kluky a chuť mám i díky tomu, že na Spartě máme vždy dobrý tým a bojujeme o nejvyšší příčky, což se mi líbí. Kdybychom se plácali někde u dna, tak by byla motivace daleko menší.“

Sparťan Dvořák po kempu Detroitu: Rád bych napodobil Libora Šuláka »

V nové sezoně se potkává s řadou nových spoluhráčů, vedení pražského klubu obměnilo kádr. Odešlo deset hráčů, naopak osm jich přišlo. „Na můj vkus je těch změn možná až moc. Snad budou k lepšímu a budeme mít zase silný mančaft, který se bude rvát o nejvyšší příčky,“ přeje si Hlinka, kterého potěšilo zapojení Michala Broše a Jaroslava Nedvěda.

Knedlíky a pivo? I kdybych se hlídal, tak pro mě budou začátky těžké

Broš ve Spartě funguje jako sportovní manažer, Nedvěd je jedním z trenérů. „Oba jsou perfektní kluci, s nimiž jsem odehrál spoustu zápasů. Znají zdejší prostředí, jsou mladí a budou pro nás oživením,“ pokyvuje. „Na druhou stranu už tady moc sparťanských srdcařů a odchovanců není. Je to škoda, ale je prostě jiná doba,“ uvědomuje si Jaroslav Hlinka.

Kapitán Hlinka zvažoval, jestli neskončit. Ve Spartě ale pokračuje »

Ten dost dbá na životosprávu, ale během léta si dopřál i nějaké ty knedlíky nebo pivo. „Jasně, že jsem si dal,“ směje se. „Ale i kdybych se hlídal, tak pro mě budou začátky těžké. Nikdy jsem nebyl nějaký pedant na životosprávu, ale v pokročilém věku se snažím hlídat. Jinak bych už asi nehrál, ale v mladších letech jsem takový nebyl,“ přiznává na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz