Orli ze Znojma omládnou, po 14 sezonách se loučí veterán Pucher

Foto: Libor Duchoň, hcorli.cz

13. března 2017, 11:00

Václav Jáchim

Loni se do posledních sil rvali ve finále Mezinárodní EBEL, pak si hokejisté Znojma zahráli prestižní Ligu mistrů. Další sezona už tak úspěšná nebyla, byť Orli znovu vydřeli play off. Ovšem Klagenfurt byl nad jejich síly, dalo se tušit, že vedení klubu uskuteční některé změny v kádru. První už je na světě, znojemský tým omládne a klub tudíž nadále nepočítá se službami Petera Puchera (na snímku).

Slovenský útočník a mistr světa 2002 je ve města okurek doma, za Znojmo hrál 14 sezon, z toho osm v tuzemské nejvyšší soutěži. Ovšem všechno jednou končí, i ty nejhezčí příběhy. "Po ukončení uplynulé sezony jsme oznámili Peterovi, že vzhledem k plánovanému omlazení kádru s jeho hráčskými službami v nadcházejícím ročníku počítat nebudeme. Nabídli jsme mu, aby nadále působil v klubu na pozici ve sportovním úseku," řekl klubovým stránkám sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Dvaačtyřicetiletý Pucher ovšem ještě výstroj odložit nehodlá, rodák z Prešova nejspíš bude pokračovat s hokejem jinde. "Peter naši nabídku s díky odmítl s tím, že by chtěl ještě nadále aktivně hrát. Toto přání samozřejmě plně respektujeme a nabídli jsme mu pomoc s hledáním nového angažmá," poznamenal prezident klubu Pavel Ohera.

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Ve znojemském klubu se loučí jedna z jeho největších ikon. Bývalý útočník Košic, Pardubic, Komety či Zvolena strávil u Orlů s jednou přestávkou 14 sezon. Nejprve za ně nastupoval v období 1999-2006, tehdy Pucher válel především ve dvojici s "dvojčetem" Markem Uramem. Později se slovenský centr do týmu vrátil po jeho vstupu do EBEL, tedy v roce 2011.

Pucher pravidelně patřil k nejproduktivnějším hráčům, odváděl vynikající služby a má velký podíl na vzestupu znojemského hokeje. Ve městě zdomácněl a nakonec tam prožil většinu mimořádné sportovní kariéry. "Peterovi samozřejmě děkujeme za všechno, co pro náš klub i pro Znojmo v uplynulých letech odvedl. Právem patří mezi legendy klubu a přejeme mu vše dobré v dalším sportovním i osobním životě," doplnil závěrem Pavel Ohera.

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz