Orli si zablbli, teď už jedou bomby. I s Šulákem, ale přišli o Tejnora

Foto: hcorli.cz

24. července 2017, 10:14

Adam Bagar

Hokejisté Znojma se po více než čtyřech měsících vrátili na led Nevoga arény, kde v nedělním podvečeru absolvovali úvodní trénink druhé fáze přípravy na novou sezonu mezinárodní EBEL, v níž se představí už sedmým rokem. Trenéři Šimíček a Jakeš měli pod dohledem takřka kompletní kádr.

Po novém ledě nekroužili pouze Colton Yellow Horn a Dominik Tejnor. Útočník s indiánskými kořeny se k týmu připojí v nejbližších dnech a mladá posila obranných řad utrpěla nepříjemné zranění ve spodní části těla, které si vyžádalo operaci a možná až čtyřměsíční přestávku.

Znojemský tým se přes léto dost obměnil, kromě Tejnora se už trenérům Šimíčkovi a Jakešovi představili na ledě všichni nově příchozí hráči jako Pavel Skrbek, Tomáš Halász, Radim Matuš, Erik Němec, Jan Pohl, Marek Račuk, Adam Raška, Tomáš Guman či další mladí hokejisté.

Sedmá sezona v EBEL. Orli začnou proti Linci, na Nový rok s Maďary »

S týmem se navrch připravuje obránce Libor Šulák, který ladí formu na hlavní kemp Detroitu. "Jsem rád, že tu můžu být. Chci zde nabrat kondici. Okolo 20. srpna odletím zpátky do zámoří, abych stihl aklimatizaci. Čeká mě turnaj prospektů a na začátku září právě ten kemp," hlásí.

Na úvodním tréninku se hráči spíš jen seznamovali s novou výstrojí a ledem. "Výstroj je tvrdá. Bylo to jen takové rozhýbání bez trenérů, trochu jsme si zablbli," líčí na klubovém webu Josef Zajíc. "Od pondělí, jak říká trenér, jedeme bomby. Těším se, led už nám chyběl," dodává.

Senzace pro Šuláka! Žolík ze Znojma vybojoval NHL, upsal se Detroitu »

První ostrý tréninkový dril odstartoval v pondělí s úderem desáté hodiny. Trenér Šimíček, jenž převzal Orly v průběhu uplynulé sezony po Jiřím Režnarovi, hráčům naordinoval třikrát týdně dvoufázové tréninky. Další dny včetně víkendu pak pouze jednu dopolední jednotku.

Orli před startem sedmé sezony v mezinárodní EBEL sehrají osm přípravných utkání. Představí se na přerovském Zubr Cupu, kde změří síly postupně se Zlínem, domácím týmem a pražskou Slavií. Dál Znojmo narazí na Vítkovice, Mladou Boleslav, České Budějovice a Budapešť.

Kádr Znojma pro sezonu 2017-18

Brankáři:
Tomáš Halász, Jan Pechek, Marek Schwarz.

Obránci:
Marek Biro, Antonín Bořuta, Tomáš Hanousek, Jan Lattner, Jan Pohl, Pavel Skrbek, Jakub Stehlík, Rostislav Šnajnar, Dominik Tejnor, Josef Zajíc.

Útočníci:
David Bartoš, Jiří Beroun, Štěpán Csamangó, Radek Číp, Tomáš Guman, Radim Matuš, Erik Němec, Patrik Novák, Tomáš Plíhal, Marek Račuk, Adam Raška, Marek Špaček, Colton Yellow Horn.

Příchody do Znojma

Tomáš Halász (Mladá Boleslav)
Jan Pechek (Fighting Saints)
Tomáš Hanousek (Södertälje)
Jan Pohl (Slavia Praha)
Pavel Skrbek (Olomouc)
Rostislav Šnajnar (Kometa Brno)
Josef Zajíc (Pardubice)
Dominik Tejnor (Chomutov)
Tomáš Guman (České Budějovice)
Radim Matuš (Karlovy Vary)
Erik Němec (Vítkovice)
Marek Račuk (Chomutov)
Adam Raška (Kometa Brno)

Odchody ze Znojma

Patrik Nechvátal (Innsbruck)
Patrik Kadeřávek (Chomutov, zkouška)
André Lakos (neznámo)
Sean McMonagle (Dornbirn)
Libor Šulák (Detroit)
Teddy Da Costa (Krakov)
Marek Györi (Fehérvár)
Adam Hughesman (Bordeaux)
Martin Podešva (Vsetín)
Peter Pucher (Moravské Budějovice)
Jan Šeda (neznámo)
Michal Vodný (Třebíč)
Patryk Wronka (Katovice)

Program přípravných utkání před EBEL

03.08. 17:00 HC Vítkovice Ridera – Orli Znojmo
08.08. 18:00 BK Mladá Boleslav – Orli Znojmo
10.08. 18:00 Orli Znojmo – BK Mladá Boleslav
15.08. 18:00 Aukro Berani Zlín – Orli Znojmo (Zubr Cup)
16.08. 18:00 HC ZUBR Přerov – Orli Znojmo (Zubr Cup)
17.08. 16:30 HC Slavia Praha – Orli Znojmo (Zubr Cup, v Přerově)
24.08. 18:00 Orli Znojmo – ČEZ Motor České Budějovice
31.08. 18:00 Orli Znojmo – MAC Budapešť 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz