Orli hlásí posilu do branky, v EBEL jim pomůže mistr světa Lassila

Foto: svenska.yle.fi

9. října 2018, 14:08

Václav Jáchim

Špatný vstup do sezony v EBEL mají hokejisté Znojma, pomoci ke zlepšení má i nová brankářská posila. Do kádru Orlů míří Fin Teemu Lassila, jehož největším úspěchem je titul mistra světa 2011..

Orli naposledy podlehli na ledě maďarského Fehérváru, v tabulce mají dva bodíky a po šesti odehraných utkáních jsou poslední. Dnes je čeká utkání proti Klagenfurtu, v pátek hrají Orli s italským Bolzanem, pak s Vídní. Tedy samí nároční soupeři.

Trenéři Miroslav Fryčer, Jiří Beroun a Tomáš Jakeš navíc nemohou počítat s brankářem Patrikem Nechvátalem, jenž na tréninku trpěl zranění v dolní části těla a podle informací z klubového webu nebude k dispozici tři až čtyři týdny.

Také proto vedení klubu reagovalo příchodem Lassily. Pětatřicetiletý finský gólman může nabídnout zkušenosti i poměrně kvalitní výkony v předchozích sezonách. Někdejší reprezentant Suomi chytal v minulém ročníku za Banskou Bystrici, kde vytvořil dvojici s nyní olomouckým Janem Lukášem. U východních sousedů se Lassila loučil mistrovským titulem.

Foto: Lukáš Caha

Odchovanec TPS Turku dřív nastupoval rovněž za Hämeenlinnu nebo švédský Djurgaarden. V letech 2011-13 chytal ruskou KHL za Novokuzněck, Astanu a Omsk, odkud se na zbytek sezony 2013-14 přesunul do švédského Växjö. Před dvěma lety hájil klec Tappary Tampere, kde se Lassila potkal s Dominikem Hrachovinou. Jeho tatínek má u Orlů na starost maskované muže.

Někdejší naděje Nashvillu (draft v roce 2003 ze 117. pozice) prožila největší úspěch v roce 2011. Na mistrovství světa v Bratislavě nastoupil Lassila ke třem utkáním, jinak kryl záda kolegovi Vehanenovi. Seveřané tehdy vybojovali zlaté medaile. „Lassila je zkušený brankář, věříme, že nám pomůže a bude platný," řekl sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Finský gólman už se ve Znojmě zapojil do přípravy, brankářskou dvojici vytvoří se Slovákem Tomášem Halászem. Lassila v týmu doplní krajana Patrika Parkkonena. Kromě finského obránce za Orly v minulosti hráli také další Finové Vesa Kulmala a Kim Strömberg.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz