Olomouc prodloužila s Kanaďanem Sundherem, počítat může i s Konrádem

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

27. března 2017, 20:19

David Jahoda

Olomouckým hokejistům skončila sezona teprve před pár dny, pomalu ale jistě už začínají Hanáci odkrývat karty, s jakým mužstvem by mohli nastupovat v dalším ročníku. Už dříve pustila Olomouc do éteru zprávu, že se jí na další rok upsal útočník Jan Eberle. Nyní je jasné, že pokračovat bude i kanadský útočník Kevin Sundher, který Kohouty posílil krátce před koncem přestupového období. Smlouvu má v Olomouci i nadále největší opora, brankář Branislav Konrád.

Pětadvacetiletý kanadský hokejista Kevin Sundher přišel na Hanou na poslední možnou chvíli, tedy 31. ledna. Povedl se mu start angažmá, když ve druhém zápase za Olomouc rozhodl o výhře nad Plzní. Dohromady v základní části stihl útočník, jehož si na draftu NHL v roce 2010 vybralo Buffalo, odehrát deset utkání, ke gólu přidal i jednu asistenci. V následném play out absolvoval jeden zápas, v němž si připsal asistenci. Nyní se hráč se zkušenostmi zejména z AHL upsal Hanákům i na další ročník. 

O Kevinu Sundherovi se na posezonní tiskové konferenci vyjádřil i hlavní kouč Zdeněk Venera. „Ten přesun pro něj byl těžký, všechno pro něj bylo nové, v Evropě předtím nebyl. Sám jsem se ho ptal, jak byl zvyklý trénovat. Říkal, že zhruba dvacet až třicet minut, u nás je zvykem čtyřicet až padesát. Možná jsme ho trochu přetáhli, protože měl na konci potíže s třísly. Co se však týče jeho hokejových vlastností, tak ty má parádní. Má přehled, cit pro hru a spolupráci. A pokud tu zůstane i na další sezonu, myslím si, že bude zase o kus dál,“ prozradil lodivod Mory, který krátce po skončení sezony také podepsal nový kontrakt.

Není co slavit, propadák to ale taky nebyl, říká Venera. Skrbek chyběl »

Na třetí sezonu v olomouckém dresu se stejně jako trenér Zdeněk Venera může těšit sedmadvacetiletý útočník Jan Eberle. Kladenský odchovanec chyběl Hanákům během dvou předešlých sezon jen v jednom utkáním, letos si v 51 duelech připsal 17 bodů (7+10). Smlouvu na další ročník prodloužil na Hané už během zápasů skupiny play out. „Jsem tu spokojený, vybudoval jsem si tu nějakou pozici. Olomouc o mě stála, nebyl důvod váhat,“ řekl subtilní útočník.

Nic nenasvědčuje ani tomu, že by měla Olomouc přijít o svůj základní stavební kámen, tedy brankářskou jedničku Branislava Konráda. „Braňo tu má dál smlouvu,“ řekl Venera na již zmíněné tiskové konferenci. Konrád přišel na Hanou před sezonou 2015/16. Svými výkony si pak krátce po příchodu řekl o novou tříletou smlouvu. O dalších změnách ve svém kádru zatím olomoucký klub neinformoval.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz