Odvedli jsme maximum a nemáme se za co stydět, hlásí komeťák Kvapil

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Po roce znovu oblékl dres českého národního týmu a byl součástí výběru, který se na finské Karjale prezentoval velice povedenými výkony. Češi po dvou vítězstvích nad Švédskem a Finskem padli až v pomyslném finálovém souboji s Ruskem a končí na výborném druhém místě. "Všichni jsme odvedli maximum. Myslím, že se nemáme za co stydět," líčí útočník Marek Kvapil.

Po vítězstvích nad oběma severskými výběry si věřili, že se v Helsinkách rozloučí výhrou nad Ruskem. Ovšem výborně připravená družina kouče Znaroka jim nedala šanci. "Hráli opravdu dobře. Sice jsme soupeře přestříleli, ale ty střely, které jsme měli, nebyly tolik nebezpečné. Nějaké šance tam byly, ale bohužel jsme neproměnili," mrzí brněnského útočníka, který se sám několikrát objevil ve slušné pozici před Sorokinem.

"Národní tým jde správným směrem. Kluci ukázali, že na to mají a že si pozvánku zasloužili."

"Asi by se zápas vyvíjel jinak, kdybych to proměnil. Mrzí mě to, protože tohle rozhoduje tyto zápasy. Měl jsem nějakou šanci proměnit," sype si Marek Kvapil popel na hlavu. Národní tým ale sehrál přesně to klání, v němž by nedal gól ani kdyby hrál do večera. "Snažili jsme se, ale bohužel. Výborně jim zachytal také brankář. Stříleli jsme ze všech pozic, ale všechno pochytal. Navíc jsme nebyli tolik důrazní," ví brněnský forvard.

Mladý ruský tým ovládl Karjalu naprosto zaslouženě, když neztratil ani bod. "Musím přiznat, že jim to dobře jezdilo, ale to nám taky. Ale udělali jsme nějaké chyby, inkasovali z přesilovky a prostě nám to nevyšlo podle představ," přiznává Marek Kvapil. "S výkonem jsme šli asi níž, ale snažili jsme se dělat maximum. Nešlo nám to, kotouče se tentokrát odrážely k Rusům a neměli jsme potřebné štěstí," pokračuje k nedělní partii.

Ruský vítr srazil naděje na titul. Češi nedali gól a končí druzí, slaví sborná »

V jejím závěru už navíc bylo patrné, že Čechům lehce docházejí síly. "V kabině jsme si řekli, že nic nevzdáváme a všichni jsme makali na sto procent. Jestli docházely síly, tak je to asi normální. Ty docházely i Rusům. Dělali jsme maximum." Navzdory porážce 0:3 mohou být reprezentanti se svými výkony na turnaji spokojeni. "Turnaj určitě nebyl vůbec špatný, jenom proti Rusům nám to nevyšlo," mrzí jednatřicetiletého hokejistu.

Ten se vrátil do reprezentace po roční pauze. "Neměl jsem žádná očekávání, ale na zápasy jsem se moc těšil. Hlavně na to, že si zase zahraju za nároďák. Je důležité, že jsme udělali pár výher," pokyvuje spokojený Kvapil. Výkony v Plzni a v Helsinkách jasně ukázaly, že jde národní tým správným směrem. "Je to tak. Kluci ukázali, že na to mají a že si pozvánku zasloužili. Odvedli jsme maximum a nemáme se za co stydět," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz