Odměna pro Nakládala. Fanoušci ho nominovali na Utkání hvězd KHL

Foto: hclokomotiv.ru

14. listopadu 2018, 12:19

Václav Jáchim

Patří k elitním obráncům Kontinentální ligy, teď Jakub Nakládal sklidil odměnu také od ruských fanoušků. Kapitán české reprezentace na turnaji Karjala se v hlasování příznivců prosadil mezi prvních 16 hokejistů, kteří se zúčastní Utkání hvězd KHL 2019.

Exhibice se uskuteční 19. ledna příštího roku v Kazani, tvorba sestav probíhá podle tradičního postupu. Od 1. do 13. listopadu vybírali nejdřív fanoušci. Volit mohli po dvou obráncích a po dvou útočnících z každé divize.

Jakub Nakládal je zatím jediným českým zástupem mezi vybranými jmény, nominovány byly především domácí ruské hvězdy. Do Kazaně zamíří Gusev, Kaprizov, Nestěrov, Mozjakin nebo Trjamkin. Překvapením je, že nejvíc hlasů získal kanadský bek Mathew Maione.

Chlapík, který v sezoně 2016-17 nastupoval za slovenskou Banskou Bystrici, nyní hraje v lotyšské Rize. A patří k objevům KHL. Maione nasbíral 2536 hlasů, nikdo další nezískal víc. „Když jsem podepisoval smlouvu s Rigou, vůbec by mě nenapadlo, že se dostanu na Utkání hvězd KHL. Chtěl bych fanouškům moc poděkovat. Jsem rád, že se jim líbí můj styl hry," uvedl Maione na stránkách soutěže.

Ve čtvrtek dostanou možnost doplnit sestavy Západní a Východní konference novináři, každý bude vybírat po jednom brankáři, obránci a útočníkovi. Zbývající hráče pak do 30. listopadu doplní zástupci sportovního oddělení KHL. Oficiální závěrečné nominace představí liga 19. prosince, přesně měsíc před exhibicí v Kazani.

Hráči, které fanoušci vybrali na Utkání hvězd KHL:

Bobrovova divize:
Mathew Maione (Riga), Patrik Hersley – Nikita Gusev (oba Petrohrad), Linus Videll (Riga).

Tarasovova divize:
Nikita Nestěrov (CSKA Moskva), Jakub Nakládal (Jaroslavl) – Kirill Kaprizov (CSKA Moskva), Andrej Loktionov (Jaroslavl).

Charlamovova divize:
Paul Postma (Kazaň), Nikita Trjamkin – Nigel Dawes (oba Jekatěrinburg), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk).

Černyševova divize:
Darren Dietz (Astana), Philip Larsen (Ufa) – Sergej Širokov, Ilja Michejev (oba Omsk).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz