Odměna pro kanonýra Řepíka. V KHL je nejlepším útočníkem týdne

Foto: hcslovan.sk

Michal Řepík si v KHL vystřílel primát nejlepšího útočníka uplynulého týdne. Ve třech utkáních na hřištích soupeřů zaznamenal český reprezentant pět branek, navíc přidal i jednu asistenci.

Michal Řepík chytil náramnou formu, ofenzivu Slovanu Bratislava vydatně táhne. Účastník tří posledních světových šampionátů a olympiády v Koreji nasázel hattrick do sítě čínského Kunlun, přesně mířil i v Chabarovsku a Vladivostoku, kde Slovanu zajistil vítězství 5:4.

Když v centrále KHL po víkendu vybírali nejlepší hráče posledních sedmi dní, u ofenzivních hráčů byla volba jasná. „Pět branek ze tří utkání venku, to je mezi útočníky nejlepší počin týdne. Český útočník se trefil ve všech utkání hodnoceného období, na branky soupeřů vyslal 15 střel – nejvíc ze všech hokejistů KHL," uvádějí stránky ruské soutěže.

Foto: hcslovan.sk

Nejlepší brankářem uplynulého týdne je v KHL Igor Šesťorkin z Petrohradu, olympijský vítěz z Koreje udržel v zápasech proti Dynamu Moskva a Jaroslavli čistá konta. Mezi obránci byl vybrán vybrán Šesťorkinův klubový spoluhráč Patrik Hersley, nováčkem týdne v KHL je Nikolaj Kovalenko – talentovaný útočník Lokomotivu Jaroslavl.

Zařazením mezi nejlepší hokejisty týdne navázal Michal Řepík na brankáře Jakuba Kováře, který odvádí vynikající výkony v Jekatěrinburgu. Pro Řepíka je střelecké probuzení vítaným impulsem do dalších bojů. „Jsem samozřejmě rád, že se mi začalo dařit. V prvních šesti utkáních to tam nepadalo, ale myslím, že herně to nebylo špatné," řekl Řepík webu Slovanu.

Trenér Országh měl šťastnou ruku, když Řepíka zařadil do útočné formace s Finem Patrikem Virtou a Američanem Jeffem Taffem. „Naše lajna si sedla a mně to lepí. Věřím, že takhle budeme pokračovat. Že si formu přeneseme i do domácích zápasů," připomněl Řepík. Po návratu z tripu po Asii půjdou hokejisté Slovanu znovu do akce už v úterý, kdy hostí Spartak Moskva. Dva dny poté hrají s Jokeritem Helsinky, v sobotu je čeká duel proti Soči.

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz