Ocelářské derby napíše 100. díl. Irgl vyzval Romana. Kdo je lepší střelec?

Foto: hc-vitkovice.cz

Oslava hokeje na ledě, ale i v hledišti. To je tradiční ocelářské derby mezi Třincem a Vítkovicemi, které už v pátek 2. prosince napíše pod Javorovým další díl – jubilejní stý extraligový. Vedení obou klubů tak chystá pro fanoušky mnoho doprovodných akcí. Mimo jiné i společnou autogramiádu kapitánů Zbyňka Irgla a Jana Výtiska na neutrální půdě ve Vratimově.

Autogramiáda obou zkušených borců, kteří v minulosti oblékali soupeřův dres, se uskuteční v pondělí 28. listopadu od 17 hodin na půdě nově otevřeného centra Relax Vratimov. Samotné jubilejní derby pak oběma táborům fanoušků nabídne například parádní video mapping, který byl speciálně vytvořen k příležitosti sté ocelářské bitvy. K vidění budou i záběry z dosavadních extraligových duelů obou rivalů.

Hned v první přestávce se pak mohou diváci těšit na pikantní souboj zástupců obou fanklubů v přetahované lanem. Ve WERK Areně bude otevřen takzvaný ocelářsko-vítkovický fotokoutek, ve kterém se budou moci fanoušci zdarma vyfotit v barvách svého oblíbeného týmu. Třinecký klub navrch pro toto utkání nechal vyrobit speciální kelímky s fotkou Zbyňka Irgla. Výtěžek pak půjde na Nadační fond OCELÁŘI.

K ocelářskému derby patří pochopitelně i hecování. Tentokrát se role největšího hecíře ujal třinecký kápo Zbyněk Irgl. Ten si nechal postavit terčíky do všech rohů branky a pak předvedl, jaký je střelec. Pravý dolní roh, levý dolní roh, pravý horní roh, levý horní roh. To vše navíc asi za šest sekund. "Ahoj, tímhle vyzývám Ondru Romana na střeleckou soutěž. Tak jsem na Tebe zvědavý...," smál se Zbyněk Irgl.

Ostravané ještě v úterý hráli s Kometou, ale hned následující den už přišli s ráznou odpovědí. "Ahoj Zbyňo, dík za výzvu. Jdu do toho," řekl odhodlaně Ondřej Roman před svým střeleckým koncertem. Vítkovický útočník začal levým dolním rohem. Pak šel na levý horní, ale ten pouze lízl a kotoučem sestřelil terčík v pravém dolním rohu. Následoval znovu levý horní a nakonec pravý horní. Rovněž super práce.

"Zbyňo, mi na to stačily tři puky," smál se střelec Ondřej Roman. "Uvidíme se u vás v Třinci, na derby!" V něm mají historicky o něco navrch Oceláři, kteří vyhráli přesně 50 z dosavadních 99 vzájemných utkání. Pět duelů skončilo remízou a 44 jich získaly Vítkovice. Kdo se bude radovat tentokrát? Ostře sledované ocelářské derby je na programu v pátek 2. prosince na třineckém ledě, začínat se bude v 17 hodin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz