Oceláři se vzdali části odměn. Věnují 800 tisíc na dobročinné účely

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Hokejisté a trenéři Třince se po nedělním výprasku 3:12 od Sparty vzdali části svých odměn. Nadačnímu fondu OCELÁŘI věnují 800 000 korun. Fond se věnuje podpoře třineckého mládežnického hokeje a dalším dobročinným projektům.

„Zápas na Spartě byl pro mě velkým zklamáním. Nikdy jsem nic takového nezažil. Mužstvo mě zklamalo. I proto byl ode mě impuls, aby se to nějakým způsobem řešilo. Vzešlo z toho tohle," vysvětluje pro klubové stránky trenér Vladimír Kýhos.

„Zápas se Spartou byl neomluvitelný. Všichni cítí, že je ostuda takhle reprezentovat klub a jeho jméno."

„Všichni hráči v kabině cítíme, že poslední tři týdny nebyly z naší strany povedené. Proto jsme z toho pro sebe vyvodili postih," říká Zbyněk Irgl. „Zápas se Spartou byl neomluvitelný. Všichni cítí, že je ostuda takhle reprezentovat klub a jeho jméno," nebere si servítky kapitán mužstva. Mimochodem právě Irgl je patronem Nadačního fondu OCELÁŘI.

„Je to nejvyšší příspěvek, jaký jsme obdrželi za krátkou dobu fungování našeho fondu. Pro realizaci našich vizí a dalších projektů je to skvělá zpráva," děkuje předsedkyně Správní rady Nadačního fondu OCELÁŘI Irena Moderová. O konkrétním využití obdržených finančních prostředků bude fond veřejnost informovat, stojí v tiskové zprávě na webu hcocelari.cz.

„Jsou rozjeté nějaké hráčské výměny. Tak, jak nás na začátku sezóny každý pasoval na titul, tak nás teď nikdo nepasuje."

Třinci se v lednu nedařilo a z devíti zápasů získal jen devět bodů. Výsledková krize vyvrcholila nedělním propadákem na Spartě – Pražané deklasovali Oceláře 12:3.

„Jsou rozjeté nějaké hráčské výměny, všechno je ale ještě v jednání, takže o tom nemohu mluvit. Snažíme se něco dělat. Tak, jak nás na začátku sezóny každý pasoval na titul, tak nás teď nikdo nepasuje. Musíme začít hrát tak, jako na začátku sezony. Poctivě, jeden za druhého," hlásí na webu hcocelari.cz sportovní ředitel Jan Peterek. „Pan trenér Kýhos má naší důvěru," dodal.

Třinec je i přes nepovedený leden na druhém místě extraligové tabulky. Na vedoucí Liberec ztrácí devět bodů a před třetí Spartou má osmibodový náskok.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz