<

Oceláři se těší na Ligu mistrů: Loňská jízda? Bylo by super ji zopakovat

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Oceláři už v uplynulém ročníku jasně ukázali, že Ligu mistrů berou velice prestižně, když skvělými výkony postoupili mezi čtveřici nejlepších a finále jim vzaly až nájezdy. Letos by rádi své úspěšné tažení Evropou zopakovali.

„Bylo by super to zopakovat, ale bude to těžké. Myslím, že máme těžší skupinu než loni, takže bude větší problém postoupit. Ale zase je to pro nás větší výzva, už se moc těšíme,“ přiznává třinecký kapitán Lukáš Krajíček. Jeho tým se postupně střetne se švédským Djurgaardenem, finskou Tapparou a norským Storhamarem.

Víc peněz i větší prestiž. Liga mistrů letos napíše už pátý díl »

Oceláři tak navážou na loňské bitvy se severskými týmy, kdy ve skupině narazili na švédské HV71 a dánský Esbjerg, v play off vyřadili švédské Malmö a Brynäs a v semifinále se sklonili pozdějšímu vítězi z finské Jyväskyly. „Bude to pěkný hokej. Začínáme doma, tak se budeme snažit hned dvakrát vyhrát,“ velí zkušený zadák.

Liga mistrů za předchozí čtyři ročníky poznala právě jen severské vítěze, i podle Krajíčka mají Švédové a Finové ze všech účastníků CHL nejlepší soutěže „Jejich hokej kvete, šel nahoru. I když vidíte národní týmy, tak Švédové a Finové jsou každý rok nahoře. Mají velké základny mladých hráčů, kterými to doplňují,“ pokyvuje Krajíček.

„Bylo by super to zopakovat, ale bude to těžké. Myslím, že máme těžší skupinu než loni, takže bude větší problém postoupit. Ale zase je to pro nás větší výzva.“

Konfrontace s nejlepšími celky v Evropě Ocelářům pomáhají. „Mladší kluky to může posunout. Je tady spousta hráčů, kteří nikdy mimo extraligu nehráli a mohou se podívat, jak momentálně hrají Finové nebo Švédové. Zápasy jsou hodně nahoru a dolů, moc se nebrání. Mladí kluci si to zkusí, pomůže jim to,“ ví pětatřicetiletý hráč.

Řezníček: Jeden z českých týmů letos může vyhrát!

Také on sám takové bitvy vítá. „Když jsem hrál třeba KHL a pak za nároďák, tak tím, že to mělo vyšší úroveň a bylo to rychlejší, tak jsem se do soutěže vracel lepší, navykl jsem si na tu vyšší rychlost. V CHL je to stejné. Hrajete kvalitnější zápasy, pak přijdete zpátky do extraligy a je to trošku pomalejší, takže můžete vyčnívat," líčí.

Myslím, že Liga mistrů dělá klubu jméno po Evropě

Slezané berou Ligu mistrů vážně, chtějí v ní uspět. „Myslím, že to klubu dělá jméno po Evropě. My se k tomu samozřejmě snažíme přistupovat tak, že jdeme do každého utkání naplno. Tak je to v pořádku. Jde o soutěž, hraje se o peníze a chodí na to lidi,“ hlásí Krajíček, který věří, že těžké zápasy Oceláře dobře připraví i na extraligu.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz