Obránce Lojek a brněnští útočníci Raška s Mrázkem trénují v Třebíči

Martin Lojek. | Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

Námluvy trvají dlouho – už od dubna. A ještě chvíli potrvají. Martin Lojek má sice od Třince svolení k tréninku a může nastoupit i do přípravných zápasů, zatím ale není jeho působení na Vysočině definitivně dořešené. S Horáckou Slavií se nově připravují také útočníci partnerské Komety Petr Mrázek a Adam Raška.

„O Martinovy služby máme zájem, ale jeho působení u nás zatím není dotaženo do úplného konce," vysvětlil pro hstrebic.cz generální ředitel Karel Čapek. „Věříme, že jednání dobře dopadnou a Martina budeme moci v blízké době zapsat na soupisku." 

Třicetiletého obránce si vyhlédl trenér Martin Sobotka, který ho loni vedl ve Žďáře nad Sázavou. Lojek odtud pochází, a když v uplynulém ročníku nemohl sehnat angažmá, zamířil domů. Plamenům nakonec pomohl ve 14 zápasech (3+4). Jinde nehrál.

Po skončení sezony se jeho jméno skloňovalo s více kluby – krom Třebíče také s Frýdkem-Místkem. Měsíc před startem WSM Ligy se zapojil do přípravy s Horáckou Slavii. 

Ta chtěla svůj kádr rozšířit o dva až tři obránce. Její snažení na přestupovém trhu se nakonec vydařilo – už v minulých týdnech se dohodla s Janem Zdráhalem a Tomášem Bartejsem.

„O Martinovy služby máme zájem, ale jeho působení u nás zatím není dotaženo do úplného konce."

Teď by měl přijít i Lojek, který by byl pravděpodobně jediným třebíčským obráncem nad třicet let. Pomohl by tak nejen na ledě, ale i v kabině.  

Ostatně zkušeností má na rozdávání – v roce 2005 byl u posledního českého medailového úspěchu na mistrovství světa do dvaceti let, když pomohl k bronzu. V pěti zápasech si zahrál v NHL za Floridu Panthers a několikrát reprezentoval. Před pěti lety pak slavil extraligový titul s Třincem. 

Důrazný obránce, který měří 195 centimetrů a váží přes metrák, opustil kabinu Ocelářů v průběhu sezony 2013/2014. Vydal se do Chomutova, kde měl pomoci s udržením extraligy. Nepovedlo se.

„Pokud by Martin Lojek dokázal nahradit odcházejícího Rosťu Malenu, byli bychom moc rádi."

Jak se ukázalo, nejvyšší soutěž tehdy neopustili jen Piráti, ale také Lojek, který se upsal Martinu. Na Slovensku odehrál jednu sezonu (44 zápasů, 2+5) a loni se vrátil do Žďáru nad Sázavou. 

„Jedná se o beka, jakého bychom v naší mladé obraně potřebovali. Martin Lojek je zkušený hráč, který má odehráno hodně zápasů v extralize, ale má i zkušenosti z NHL. Navíc jde o praváka, který by se nám hodil. Má výbornou prudkou a přesnou rozehrávku a výbornou střelu. Věřím, že takovýto hráč nám pomůže. Pokud by dokázal nahradit odcházejícího Rosťu Malenu, byli bychom moc rádi," řekl pro hstrebic.cz trenér Martin Sobotka.

Stane se Martin Lojek posilou Třebíče?

Stane se Martin Lojek posilou Třebíče? | Foto: Jan Čech, hcocelari.cz

Dalšími posilami by se mohli stát Adam Raška a Petr Mrázek. Útočníci Brna se zapojili do přípravy a o jejich působení v Třebíči se podle oficiálních klubových stránek jedná.

Jednadvacetiletý Raška odehrál v uplynulém ročníku za Horáckou Slavii 22 zápasů, ve kterých dal osm branek a na dalších šesti se podílel asistencí. Dvaatřicet duelů pak odehrál za Kometu (2+2).

Jeho vrstevník Mrázek nastoupil v minulé extraligové sezoně ke 23 utkáním (2+4). Dalších třicet sehrál o patro níž (8+9). Ročník zahájil v Třebíči, dokončil ho v Přerově. 

Hráči SK Horácká Slavia Třebíč v přípravě

Brankáři: Dominik Svoboda, Pavel Jekel, David Svoboda, Roman Šoustal

Obránci: Tomáš Bartejs, Jan Zdráhal, Martin Lojek, Václav Čejka, Jakub Schejbal, Michal Kupčík, Jakub Kubeš, Jiří Wasserbauer, Ján Niko, Lukáš Hort, Patrik Kovář

Útočníci: David Dolníček, Roman Erat, Adam Raška, Petr Mrázek, Martin Čech, Richard Kristl, Jan Wasserbauer, Jan Milfait, Radim Zohorna, Matěj Psota, Marcel Juráň, Lukáš Paták, Silvester Kusko, Dominik Pokorný, Luka Petelin, Jiří Všetečka, Patrik Matov, Jakub Kadlec, Ondřej Stehlík, Jozef Huňa, Lukáš Motloch, Milan Přibyl

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz