Obnoví spolupráci s Čachotským? Adam Zeman se vrací do Dukly

Foto: Zbyněk Zápotočný, hcdukla.cz

Před rokem Jihlavu opustil a vydal se do extraligy. Teď ale znovu oblékne její dres. Po Tomáši Čachotském přichází do Dukly i Adam Zeman. Podle klubových stránek Olomouce tam má vyřízené střídavé starty.

Šikovný útočník drobné postavy odehrál za Moru 33 utkání, ve kterých dal dvě branky a přidal čtyři asistence.

Na další starty v nejvyšší soutěži si musí počkat. Do nabitého olomouckého útoku se prozatím nevešel, jeho hostování v Tipsport extralize však podle hc-olomouc.cz nadále trvá.

Zeman na sebe poprvé upozornil v sezoně 2009/2010. Když se Jihlavě zranil Oldřich Bakus, dostal příležitost v první formaci. Chopil se jí a ještě jako junior získal ve 32 zápasech šestnáct kanadských bodů.

Bylo jasné, že Dukle roste talent s velkým potenciálem.

Zeman jej dokázal naplnit a postupně se propracoval v oporu týmu. V sezoně 2013/2014 dal třiatřicet branek, rok nato skóroval dvacetkrát a společně s Tomášem Čachotským nasbírali takřka sto bodů. 

Byl tak čas posunout se dál.

Extraligové výzvy využili oba: Čachotský se upsal Zlínu, Zeman nedaleké Olomouci.

Dál ten příběh znáte.

Po roce se opět setkají v kabině Horáckého zimního stadionu.

S touhou zopakovat účast v baráži, u které loni nemohli být.

A kdo ví, třeba je trenér Petr Vlk znovu postaví do jedné formace.

Hráči HC Dukla Jihlava v přípravě

Gólmani: Jakub Škarek, Lukáš Sáblík, Miroslav Svoboda

Obránci: Jiří Dobrovolný, Tomáš Kaláb, Alexandr Grebeňjuk, Vlastimil Bilčík, Jiří Říha, David Kajínek, Filip Dundáček, Václav Půža

Útočníci: Aleš Jergl, Adam Zeman, Michal Důras, Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, Filip Seman, Richard Diviš, Lukáš Jícha, Lukáš Anděl, Filip Stoklasa, David Březina, Jevgenij Kondratěv, Matej Síkela, Patrik Danišovský

Adam Zeman.

Adam Zeman. | Foto: Zbyněk Zápotočný, hcdukla.cz

Další zprávy z WSM Ligy

Prostějov – Zkušený zadák Jakub Bartoň za Jestřáby nakonec hrát nebude. V kariéře by měl pokračovat v Polsku.

Třebíč – Horácká Slavia v minulém přípravném utkání vyzkoušela pětici brněnských mladíčků – Filipa Krále, Dalimila Mikysku, Marka Škvrněho, Matěje Nováka a Tomáše Mlynáře. „Je pravděpodobné, že jejich služeb v sezóně využijeme. Proto je chceme vidět v zápase, o kterém předpokládáme, že bude mít úroveň WSM Ligy. Všechno jsou to výborní talentovaní hráči, i reprezentanti, kteří nedávno udělali velký úspěch, když dokázali vyhrát Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi,“ okomentoval pro hstrebic.cz jejich nasazení Martin Sobotka, trenér Horácké Slavie.

Most – Severočeši potvrdili příchod zkušeného brankáře Marka Pince. Přichází na roční hostování z pražské Sparty.

Benátky nad Jizerou – Se Středočechy už se nepřipravují Matej Paločko (Poprad), Zdeněk Král (Michalovce) a Michael Klinger s Adamem Jandejskem, kteří si hledají nová angažmá.

Litoměřice – Na zkoušce ve Stadionu neuspěli Tomáš Šťastný, jenž se vrací do 2. ligy, a Martin Matějček, který hrál loni taktéž za Vrchlabí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz