O2 arenou zase zněla Pátá. Super zápas, líčí Sabolič po skalpu Tygrů

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

4. ledna 2016, 8:04

Adam Bagar

Pátá, právě teď odbila! Tak tenhle song sparťané zbožňují a poslední dobou ho poslouchají každý domácí zápas. Pěti brankami vyřídili Vítkovice, vzápětí hradecký Mountfield a stejným kouskem zastavili také vítěznou sérii rozjetého Liberce. Pražané v O2 areně bodovali ve všech čtrnácti střetnutích letošního ročníku Tipsport extraligy a po stěhování z Holešovic v ní našli takřka nedobytnou tvrz. "Když sehrajeme dobrý zápas, je těžké nás porazit," hlásí útočník Robert Sabolič.

Souboje Sparty s Libercem v této sezoně nabízejí divácky atraktivní představení. Zatímco první dva musely rozseknout až samostatné nájezdy, třetí už patřil výborně hrajícím Pražanům, kteří potvrdili svou formu. "Myslím, že jsme odehráli super utkání. Celý tým bojoval a plnil všechno do puntíku. Potom to vítězství přijde," říká sedmadvacetiletý slovinský útočník, který se blýskl dvěma góly a jednou nahrávkou.

"11 105 diváků? Byli úžasní a pomohli nám k výhře."

Pro sparťany to byly mimořádně důležité body. Nejdřív připravil vyrovnávací trefu pro zadáka Michala Čajkovského a na startu druhého dějství sám zařídil obrat ve skóre, když musel využít i něco málo ze svého fotbalového umění. Ukázkově si přikopl kotouč na hůl. "Hodně takové situace trénujeme, protože nejsme dostatečně důrazní a dáváme z předbrankového prostoru málo branek," má jasno Sabolič.

V tomhle byl duel s Bílými Tygry jiný a sparťané udeřili zrovna z těchto míst. "Je super, že jsme vstřelili právě takové branky. Spíš se totiž snažíme všechny akce vykombinovat až do prázdné brány," líčí Sabolič, jenž v závěrečných sekundách přidal pojistku do odkryté klece Tygrů, kteří tentokrát museli skousnout prohru 2:5. "Mají skvělý tým, ale zápas nám vyšel a to je pak těžké nás porazit," prozrazuje Sabolič.

Toho potěšila taky fantastická kulisa. Už podruhé za sebou dorazilo do O2 areny víc než deset tisícovek fanoušků. Oficiální číslo znělo 11 105 diváků, což je nejvyšší sparťanská návštěva této sezony. "Naši fanoušci byli úžasní a moc nám pomohli k vítězství. Před tolika diváky se hraje mnohem lépe, celému mančaftu to dodá příděl energie navíc," pokyvuje slovinský hráč po skvělém nedělním představení.

Sparťané tak rychle zapomněli na středeční porážku 1:3 z ledu posledního týmu extraligového pořadí a vyhoupli se na třetí příčku. "V Litvínově jsme nebojovali a nebruslili tak, jako v utkání proti Liberci. Podali jsme úplně jiný výkon," srovnává Sabolič dvě poslední vystoupení Sparty, která se už ve středu představí v dohrávce proti Zlínu. A bude chtít natáhnout domácí bodovou sérii už na patnáct zápasů.

Sestřih utkání Sparta – Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz