Nymburk vstřelil 10 gólů. Šlágr pro Vsetín, Draci válí a útočí na Porubu

Foto: hcporuba.cz

11. února 2017, 21:45

Martin Schwarz

Druhá liga pomalu míří do finiše a sobotní kolo mohlo o kousíček víc napovědět, jak týmy dopadnou po konci základní části. Řada otázek ale zůstává nezodpovězených, rozhodovat budou až závěrečné zápasy. Ve skupině Západ Jablonec tratil část zisku s Bílinou, Kobra Praha naopak nezaváhala. Uskupení Střed nabídlo klopýtnutí favoritů, nebodoval Havlíčkův Brod ani Tábor. To Nymburk zostudil České Budějovice. Na východě potvrdil skvělou formu Šumperk, souboj druhého s prvním v nastavené pětiminutovce zase urval Vsetín.

SKUPINA ZÁPAD

Vlci znovu museli do prodloužení

Chcete vědět, jaké to je zahrát si v hokeji prodloužení? Zeptejte se jabloneckých Vlků, kteří neskončili utkání v základní hrací době už potřetí za sebou a počtvrté z pěti utkání. Tentokrát odevzdali bod předposlední Bílině. A nakonec mohou být rádi, protože jejich sok vedl už 3:0! Jablonec nad Nisou nicméně po zpackané první třetině zabral a postupně ztrátu umazal, na 3:0 srovnával Bříška. Načež v prodloužení rozhodl Nevyhoštěný. Hosté nakonec získali dva body, ten jeden ztracený jim ale může chybět. Ať už při dohánění první Kobry či bránění náskoku před Klatovskými. Za Draky dvakrát skóroval Procházka.

HC Draci Bílina – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 po prodloužení (3:0, 0:1, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Procházka (Polák, Nedrda), 10. Trübenekr (Petraš, Moravec), 15. Procházka (Bohm, Nedrda) – 26. Mulač (Brokeš, Frk), 51. Brokeš (Bříška), 58. Bříška, 63. Nevyhoštěný.

Řisuty závodí o šestku

Hokejisté ze Slaného do Klatov nezajížděli v dobré formě, na zádech si nesli prohry s Vrchlabím a Děčínem. Přesto Řisuty obraly SHC o důležité body. Přitom začaly špatně, po prvních dvaceti minutých prohrávaly 0:3 a s hosty to vypadalo zle. Pak tým s buldokem ve znaku zatahal za delší konec lana. Dvěma brankami se prezentoval ve druhém dějství, třemi v závěrečném, Řisuty nad Klatovskými zvítězily 5:3. Nevzdávají tak závod o šestou příčku, kterou drží Trutnov. Klatovy naopak nevyužily možnost přeskočit Jablonec na druhém místě.

SHC Klatovy – HC Řisuty 3:5 (3:0, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 14. Špaček (Tulačka), 19. Tulačka (Vracovský, Kružík), 19. Němec (Houfek, Kubík) – 23. Kos (Borovanský, Sedláček), 39. Hegenbart (Kolařík, Kulich), 41. Krpata (Sedláček), 56. Borovanský (Krpata, Babický), 60. Kos.

Kobra smetla Trutnov

Mužstvo pražské Kobry vypadá před koncem základní části na prvním stupínku neohroženě. V minulém zápase s druhým Jabloncem nad Nisou Pražané zaváhali, hned o víkendu však přichází náprava. S Trutnovem si Kobra větší starosti nedělala. Rozhodla prakticky už v první třetině, po které vedla 3:0, mrzet ji tak nemuselo méně podařené prostřední dějství, v němž domácí dvakrát skórovali, ale i dvakrát inkasovali. V 58. minutě pečetil pražský úspěch Jakeš. Dvě branky v utkání nastřílel právě Jakeš, ale i jeho spoluhráč Jedlička. Trutnov se začíná bát o šesté místo.

HC Kobra Praha – HC BAK Trutnov 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Jedlička (Antončík), 7. Matějček (Hlinka, Vlach), 14. Jedlička (Antončík, Bílek P.), 31. Antončík (Jakeš), 35. Jakeš (Jedlička, Antončík), 58. Jakeš (Švaříček) – 26. Konečný (Junek, Hlaváček), 30. Kastner.

Zápas o šest bodů pro Vrchlabí

Reálně celky Vrchlabí a Klášterce nad Ohří zápolily pouze o tři bodíky, ale bylo jisté, že pro vítěze sobotního klání budou mít daleko větší váhu. Týmy od sebe v pořadníku totiž dělily jen dva body. Zatímco úvodní část končila vyrovnaně 1:1, po té druhé domácí drželi těsný náskok 2:1. I když o něj na začátku poslední periody přišli, vedení Vrchlabí vrátil v 54. minutě Tomáš Šťastný. Skóre dále zůstalo beze změny. Vrchlabští porazili vzdáleného soupeře 3:2 a utekli mu na čtvrté příčce do rozdílu pěti bodů. Klášterec v únoru prohrál vůbec poprvé.

HC Vrchlabí – HC Klášterec nad Ohří 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Maďar (Bláha, Šimoníček), 28. Filip (Šťastný), 54. Šťastný (Urban) – 3. Kuncl (Vrtek, Charousek), 45. Macháček (Vrtek, Zicho).

Děčín nedal Sokolovu šanci

Baník v minulém utkání s předposlední Bílinou získal tři body, ale tentokrát vyšel naprázdno po jednoznačném průběhu. Poslední tým tabulky skupiny Západ inkasoval v Děčíně dohromady šestkrát, ač se dlouho držel. Po čtyřiceti minutách totiž Medvědi vedli pouze 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že Sokolov ještě favorita utkání potrápí. Drama se nekonalo. Děčínští přidali další tři přesné zásahy, nakonec Sokolovské smetli 6:0. Baník má jistotu, že zůstane poslední, to Medvědi stále mohou pomýšlet nejen na sedmé, ba dokonce i šesté umístění. Na Trutnov jim chybí tři bodíky.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 3. Vacek (Volráb), 22. Zajan (Molnár), 46. Faigl (Kopta, Vacek), 46. Oliverius (Zika, Molnár), 59. Zika (Oliverius), 60. Vaněk (Kopta).

SKUPINA STŘED

Vítězná série Brodu končí

Osmkrát po sobě se mohl vedoucí kádr skupiny Střed radovat, ale teď mu ale byla vystavena stopka. A to dokonce stejným výběrem, který jej vyškolil naposledy – Žďárem nad Sázavou. Plameny se vytáhly o utkání dříve už na druhý Tábor, do nedalekého Havlíčkova Brodu tak zajížděly s lepším sebevědomím. Což se projevilo na ledě. Ve 24. minutě hosté vedli už 4:0, BK mělo pořádné problémy. Reagovat na ně sice dokázalo, skórovali Voříšek a Přidal. Víc však nestihli. Žďár je pro Brodské vskutku neoblíbený soupeř, prohráli s ním všechny zápasy ročníku. Hosté se přiblížili Táboru na rozdíl pěti bodů.

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Voříšek (F. Beneš, Kulhánek), 47. Přidal (Třetina, Vala) – 9. Staněk (Červenka), 17. Střecha (TS), 19. Staněk (Rašner), 24. Střecha (P. Beneš).

Kolín potvrdil únorovou bilanci

Kozlové jsou před finišem základní části v pohodě, což dokázali také dalším vítězstvím, přesněji třetím za sebou. Od začátku února ještě neprohráli, tentokrát se jejich obětí stal jihočeský Písek. Po první dvacetiminutovce ukazovala světelná tabule bezbrankové skóre, leč od druhé části domácí začali tasit pušky. Do zaznění druhé sirény skórovali celkem pětkrát, klidnou výhru pečetili dvěma přesnými zásahy v závěrečné dvacetiminutovce. Kolín nadále závodí o první čtyřku pořadníku, Písek po nezdaru s Jindřichovým Hradcem opět klopýtl.

SC Kolín – IHC Písek 7:0 (0:0, 5:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Kozák (Semirád, Hanzl), 32. Havelka (Černý, Pilný), 33. Malý (Panna, Hanzl), 36. Březina (Semirád, Hanzl), 40. Černý (Kozák, Zumr), 43. Netušil (Kadlec A.), 53. Skokan (Kadlec A.).

David Servis doma propadl

To by bylo, aby aspoň v jednom utkání celého kola nepadla desítka! Pro tuto sobotu se o ni postarali hráči Nymburku. Ti dominovali v Českých Budějovicích, kde pořádnou kanonádou počastovali tamní David Servis. Jihočeši po prvních dvaceti minutách prohrávali jen o dvě branky, v černou můru se jim ale proměnila druhá perioda, v rámci které inkasovali dohromady pětkrát. Ve třetí třetině Středočeši přidali další tři přesné zásahy, i proto zvítězili 10:2. Hattrick zkompletoval hostující Smejkal. Nymburk zažil hodně kuriózní situaci. V minulém utkání s Havlíčkovým Brodem deset gólů obdržel, nyní je sám vstřelil.

HC David Servis České Budějovice – HC NED Hockey Nymburk 2:10 (0:2, 1:5, 1:3)

Žihadla vydřela v Táboře tři body

Tato výhra může být pro Moravské Budějovice velmi stěžejní. Díky ní se totiž udržely v kontaktu se třetí a čtvrtou pozicí, Žihadla tedy stále mohou pomýšlet na začátek vyřazovacích bojů před svými fanoušky. Hostům vyšla především první polovina střetnutí, nejdříve propasoval puk do zařízení Krutiš, po něm také Rytnauer. Kohouti se probrali ze střeleckého spánku až v 52. minutě, to už ale bylo pozdě. Jan Boháč sice snižoval na 1:2, avšak více gólů Jihočeši nenastříleli. Prohráli podruhé za sebou a může je mrzet, že nevyužili možnosti stáhnout ztrátu na vedoucí Havlíčkův Brod.

Hockey Club Tábor – HC Moravské Budějovice 2005 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 52. Boháč – 23. Krutiš (Šťáva), 30. Rytnauer (Matějka).

Vajgar zvítězil podruhé za sebou

Až příliš pozdě se začal Jindřichův Hradec probírat z letargie, lépe než poslední neskončí. Teď se ale Jihočechům podařilo něco, na co čekali dlouho. Do dnešního dne pouze jednou zvítězili dvakrát po sobě, trápení prolomili po nervy drásající přestřelce s Pelhřimovem. Ještě třináct sekund před koncem byl stav vyrovnaný a duel pomalu mířil do prodloužení. Pak ovšem rozjel domácí oslavy David Kohút, jenž pár okamžiků před sirénou určil vítěze zápasu. Vajgar v posledních dvou mačích nastřílel třináct branek a po Písku překvapil i Lední Medvědy. Pelhřimov se od začátku února trápí a ještě v tomto měsíci nevyhrál.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Lední Medvědi Pelhřimov 6:5 (2:1, 2:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Straka (Furch), 14. Hrouda (Jaša), 27. Kohút (Furch, Košťál), 29. Furch, 46. Jindra (Červený), 60. Kohút (Košťál) – 13. Hadrava, 21. Hadrava (Hadrava), 24. Kopic (Votápek), 40. Plachý (Vysloužil, Bezděk), 56. Bezděk.

SKUPINA VÝCHOD

Závěrečné drama a bod pro Porubu

Tak tohle byl boj. Proti sobě vyrukovaly dva nejlepší týmy skupiny Východ, o zábavu se staraly především v závěru utkání. První branka padla ve 24. minutě, pak následovalo dlouhé střelecké sucho. To ukončil necelých šest minut před koncem vsetínský Kucharczyk, když posílal Valašský hokejový klub do vedení 2:0. Kdo nezůstal do konce třetí třetiny, musel litovat. Ostravané nesložili zbraně, nejdříve brankáře Hromadu překonal Zachar a chvíli po něm i obránce Kaluža. Za stavu 2:2 šel duel do prodloužení, v němž bod navíc brali hosté. V 62. minutě rozhodl pro Vsetín Tomáš Vávra. Poruba je stále druhá, ale už pouze o dva body před Šumperkem. Nicméně má na Draky zápas k dobru.

HC RT TORAX Poruba 2011 – VHK ROBE Vsetín 2:3 po prodloužení (0:0, 0:1, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 56. Zachar (Piecha), 58. Kaluža (Zachar) – 24. Luka (Kolařík), 55. Kucharczyk (Mojžíš, Luka), 62. Vávra (Čech, Hromada).

Šumperk válí, srazil také Drtiče

Tenhle duel měl mnohé napovědět. A také napověděl. Draci měli před startem k utkání na Hodonín na třetí pozici šest bodíků k dobru, případnou výhrou si toto umístění mohli téměř pojistit. Hosté prokázali skvělou fazónu už v první třetině, z gólu se radoval Pavel Sedláček. Po čtyřiceti minutách modrožlutí vedli už 3:0. Během poslední periody sice jednou inkasovali a brankář Kůdela čisté konto neudržel, Šumperští přesto zvítězili jednoznačným poměrem 5:1. Čtyři góly dali Draci z přesilovky, obránce Tomáš Drtil zapsal dva góly. K jistotě nejhůře třetího stupínku chybí Flašarovým svěřencům bod, navíc se o další kousek dotáhli na druhou Porubu. Drtiči se musejí strachovat o začátek play-off doma, bodově je dohnala pátá Opava.

SHK Hodonín – Draci Šumperk 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 44. Matula (Peš, Polesný) – 7. Sedláček (Vachutka, Matějka), 27. Drtil (Janota), 40. Sedlák (Drtil, Matějka), 54. Matějka (Vymazal), 57. Drtil (Vymazal, Sedlák).

Bobři vyhráli v Novém Jičíně

Zajímavý náboj bude mít v posledních kolech ve skupině Východ závod o šesté místo. Po dnešku jsou o něj hned tři vážní zájemci. Nový Jičín vyzval na domácím ledě Bobry z Valašského Meziříčí, před kterým držel tříbodový náskok. Po dnešku je ovšem minulostí. Valašský mančaft díky výborně zvládnuté třetí třetině odváží z ledu soupeře plný zisk a sedmý je pouze proto, že čítá horší skóre. Dvě branky do statistik zapsal k bobří radosti Václav Studený. Kromě Nového Jičína a Valašského Meziříčí by šestou pozici po konci dlouhodobé sezóny ráda i Kopřivnice, ta z osmé příčky ztrácí bodíky dva.

HK Nový Jičín – HC Bobři Valašské Meziříčí 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Zbořil (Zdeněk), 32. Novotný (Chvostek, Gebauer) – 27. Studený (Fojtík), 45. Kývala (Brunec, Váňa), 52. Studený (Žabčík, Fojtík).

Slezan rovnoměrně rozložil své trefy

Aby nebylo dramat málo, o další se postarali hráči Slezanu Opava. Využili totiž zaváhání hodonínský Drtičů, po vítězství v Kopřivnici se na ně v tabulce docvakli. Zdá se, že Opavané a Hodonín svedou v závěru základní sezóny řež o to, kdo začne vyřazovací boje doma. Slezan rozprostřel na kopřivnickém kluzišti vstřelené branky naprosto rovnoměrně, v každém dějství dostal puk do sítě dvakrát. Jako první šli do vedení už v 5. minutě domácí, jenže pak už dominoval jejich soupeř. I Kopřivnice má stále o co hrát, na sedmé i šesté místo ztrácí pouhé dva bodíky.

HC Kopřivnice – HC Slezan Opava 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Poruba (Tomášek), 31. Vyčesaný (Mach), 53. Vyčesaný (Pěnčík) – 17. Vítek (Pavelek, Selingr), 20. L. Černý (Herman), 24. Herman (Mosler), 26. Polok (Selingr, Wolf), 58. Wolf (Sysala), 60. Vítek (Kilnar).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz