Nutná francouzština? Zadina by s tím neměl problém

9. června 2018, 13:00

David Zlomek

Českému talentu Filipu Zadinovi se v letošním draftu předpokládá umístění v první pětce. Osmnáctileté křídlo, které v letošní sezoně – své první zaoceánské – uchvátilo juniorskou QMJHL 82 body v 57 zápasech, se tak může těšit na pořádnou dávku pozornosti. Není však ještě jasné to, který tým si ho vybere. A tak s novináři probral nejpravděpodobnější scénáře.

První místo se předpokládá obránci Rasmusi Dahlinovi, toho by neměl ohrozit nikdo. Potom ale následují tři útočníci, kteří se můžou libovolně prohazovat. Jde právě o Zadinu, dále pak Svěčnikova a Tkachuka. 

Kdybychom se řídili většinou expertů a tipů, z druhého místa by šel Svěčnikov. To by znamenalo, že na Zadinu by zbyl Montreal, nebo Ottawa. V obou městech se mluví jak anglicky, tak francouzsky, takže alespoň mírná znalost druhého z jazyků by byla nutná. S učením by Filip neměl problém.

„Francouzsky neumím ani slovo. Vlastně jo. Je m’appelle Filip. To je všechno. Merci,“ říkal novinářům v pondělí. „Pokud bych skončil v některém z těchto dvou týmů, francouzsky bych se rozhodně naučil.“

Skauti charakterizují Zadinu jako rozeného střelce s obrovským citem pro zakončení. Jinými slovy, křídlo, které je hladové po gólech. Přesně ten typ, který by měli Canadiens a Senators zvážit.

„Bylo by super zahrát si s Martinem Nečasem. Ale to už není na mně.“

„Montreal, Ottawa… obojí by bylo skvělé,“ nechal se slyšet. „Jsou to pěkná města, Montreal znám velmi dobře, byl jsem tam mockrát a zvlášť fanoušci jsou úžasní. Ale myslím, že Habs chtějí spíš centra nebo obránce. Ottawa je zase hlavní město Kanady, moc by to pro mě znamenalo, kdybych tam hrál.“

A kdyby náhodou poskočil na druhé místo, které vlastní Carolina Hurricanes? „Carolinu znám poměrně dost, protože odtud znám Martina Nečase. Bylo by super zahrát si s ním. Ale to už není na mně,“ pokrčil rameny.

Favoritem na druhé místo je však Andrej Svěčnikov. Poté Zadina a Tkachuk. Je to opravdu nabité, o tyto tři křídla je obrovský zájem, opravdu těžko odhadovat, kdo kam půjde. 

„Já a Andrej jsme hráli v CHL, zatímco Brady na univerzitě, takže je těžké nás srovnávat. Pro nás samotné bude překvapením, jaké týmy si nás vyberou," říká Zadina.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz