Nový kapitán Energie Bičánek: Při zápase na céčko nemyslím

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Karlovarská Energie ani po změně trenéra nezvládla vyhrát dva zápasy v řadě a v pátek padla doma s Litvínovem 2:3. Slovenský kouč Peter Oremus měl na trénink se Západočechy pouhé dva dny. Nový karlovarský kapitán Radim Bičánek, který dostal céčko po Radku Dudovi, však říká, že nový lodivod už zavedl do hry nové prvky. „Z nějakého důvodu jsme ale taktické pokyny nevydrželi plnit až do konce,“ mrzelo Bičánka po deváté prohře Energie v sezoně.

Západočeši šli do podkrušnohorského derby s nadějí na zisk bodů. Litvínovská Verva se totiž v úvodu sezóny zatím spíše hledá. „Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Ve druhé třetině se nám pak nepodařilo využít několik vyložených akcí a Litvínov nás potrestal gólem na 1:1,“ bilancoval po skončení pátečního duelu kapitán Energie Radim Bičánek. I v tomto zápase se ukázala důležitost Viktora Hübla pro litvínovský tým. Svým desátým a jedenáctým gólem v sezoně rozhodl o výhře právě on.

Energie na dvě rychlé trefy z konce druhé třetiny nedokázala zareagovat, i když času měla dostatek. „Po obdržených gólech jsme se začali soustředit více na obranu, ale podle mého jsme měli víc útočit jako v první třetině. To nám tam chybělo,“ komentoval nový kapitán, který je ve své funkci necelé dva týdny. V pátek asistoval Tomáši Rachůnkovi na první gól Energie v přesilovce 5 na 3, celkově zakončil zápas s negativní bilancí účasti na ledě.

Bičánek litoval, že se Energii ve třetí třetině nepodařilo vytvořit tlak potřebný k tomu, aby se Západočeši prosadili a srovnali s Litvínovem krok. „Nedařilo se nám hrát hru, kterou jsme chtěli, a nedostali jsme se do tlaku, v němž jsme mohli něco vymyslet,“ smutnil Bičánek. Ten si na novou pozici s céčkem na hrudi zvyká rychle, funkci lídra bere jako velkou čest.

„Na ledě na to moc neřeším. Jak se hodí puk, tak na céčko nemyslím. Můžu komunikovat s rozhodčími, ale třeba v kabině jsem si vždycky řekl svoje, ať jsem měl na dresu céčko, áčko nebo třeba vůbec nic,“ prozradil 40letý Bičánek a dodal: „V zápase ale musí každý plnit svou roli. Ať je to kapitán, asistent nebo kdokoli jiný.“

Sestřih utkání Karlovy Vary – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz