Novotný zůstává v ruské KHL, z Čeljabinsku se stěhuje do Toljatti

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

2. června 2017, 19:52

Václav Jáchim

Jiří Novotný bude hrát i v příští sezoně ruskou Kontinentální ligu. Zkušený útočník a někdejší kapitán české reprezentace ukončil na jaře angažmá v Traktoru Čeljabinsk, načež řešil další varianty angažmá. Nyní už má jasno. Mistr světa 2010 míří do Lady Toljatti. O transferu informují stránky khl.ru, hokej.cz ho potvrdil také Jiří Hamal ze společnosti Global Management Group, která hráče zastupuje. "Jirka se s klubem dohodl na roční smlouvě," uvedl.

Jiří Novotný hraje ruskou KHL už od sezony 2009-10, kdy z NHL přešel do Atlantu Mytišči. posléze oblékal dresy Astany,. pražského Lva, pak dva roky Jaroslavle. Uplynulou sezonu strávil odchovanec jihočeského hokeje v Čeljabinsku, ale potkala ho smůla. Zdravotní potíže vzaly Novotnému v podstatě celý loňský podzim, za Traktor pak i s play off sehrál 27 utkání, v nichž vstřelil čtyři góly a přidal stejný počet nahrávek.

Krátce poté, co Traktor z vyřazovacích bojů vypadl, bylo zřejmé, že se bývalý hokejista Buffala, Washingtonu či Columbusu bude stěhovat. Zástupci Traktoru uvedli, že s Novotným nepočítají, třiatřicetiletý rodák z Pelhřimova přemýšlel o dalším působišti. "Prioritou pro mě je, abych mohl zůstat v KHL. Ale nikdy nevíte. Uvidíme, jaké budou možnosti," řekl tehdy hokej.cz.

Účastník osmi světových šampionátů a olympiády 2014 v Soči má na východní frontě kvalitní jméno, přání pokračovat v Rusku se mu splnilo. O Novotného byl zájem i v jiných klubech, nakonec vyhrála varianta s Ladou Toljatti. Klub, kde ještě před rokem válel Martin Zaťovič, hledal posily do ofenzivy. Novotný může nabídnout zkušenosti, přehled, bojovnost i schopnosti univerzála, který dokáže nastoupit na různých pozicích.

"Musím říci, že mám radost. Zůstávám v KHL, což je pro mě dobrá zpráva. Lada má ambiciózní tým, věřím, že se nám bude dařit. Tohle angažmá je pro mě další výzva, začíná zase něco nového," poznamenal Novotný. Na novou sezonu už se delší dobu připravuje na jihu Čech, k novému zaměstnavateli se připojí v první polovině července.

Hokejovou Ladu i v nadcházející sezoně povede lotyšský trenér Artis Abols, klub dnes v centrále Kontinentální ligy zaregistroval také další nové transfery. Do klubu z města známé automobily míří brankář Alexander Lazušin, jenž dosud chytal za Dynamo Moskva. Útočnou vozbu posílí Carter Ashton. Kanadský útočník s minulostí NHL strávil dvě předchozí sezony v Nižném Novgorodu, představitelé Torpeda nyní vyměnili Ashtona do Toljatti za finanční vyrovnání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz