Novinky z WSM Ligy: Holomek posílí Prostějov, Hrazdira Havířov

Foto: sportyusti.cz

Další posilou Jestřábů se stane šestadvacetiletý obránce Ondřej Holomek. Loni postoupil s Ústím nad Labem do semifinále, teď se pokouší probojovat do sestavy Zlína. Berani ho ale posílají do prvoligového Prostějova.

Jestřábi dostali v deseti přípravných zápasech celkem 37 branek. Defenziva nefungovala optimálně. I proto rozšířili prostějovský kádr Ondřej Šafář, Tomáš Kvapil a nově Ondřej Holomek.

„Předvedená hra v přípravě se mi skutečně nezamlouvá. Počítám, že bude platit těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Myslím, že příprava byla dobrá, zápasy splnily účel a otevřely nám oči, kde nás tlačí bota," přiznal pro vecernikpv.cz Jaroslav Luňák, generální manažer klubu. „V reakci na herní projev v přípravě jsme posílili ještě výrazněji obranu, do které přišli z Karlových Varů Ondřej Šafář a zatím na měsíční hostování Tomáš Kvapil, ze Zlína Ondřej Holomek a do útoku jsme vzali z Vítkovic Honzu Káňu a z Karlových Varů Marka Švece.“

Holomek má za sebou šest prvoligových sezon. Krom Ústí nad Labem si zahrál i za sousední Litoměřice. Ve 276 zápasech získal 85 kanadských bodů. Šestnáct z nich v uplynulém ročníku.

„Hrozně nerad bych opakoval nepodařený start do sezony, jako tomu bylo loni. Rozhodně se chceme posunout zase aspoň o kousek výš."

Prostějov přivedl před sezonou několik známých tváří. Stejně jako loni tak bude patřit k černým koním soutěže.

„Hrozně nerad bych opakoval nepodařený start do sezony, jako tomu bylo loni. Rozhodně se chceme posunout zase aspoň o kousek výš. Velkou překážkou těch nejvyšších cílů bude bohužel i současná aréna. Vím, že město usilovně pracuje na studiích, jak halu zásadně zrekonstruovat, ale je to ještě běh na delší vzdálenost. Jinak z případné baráže bych měl velkou radost, ale když nebude, tak se svět nezboří," usmál se Luňák v rozhovoru pro Prostějovský Večerník.

Soupiska LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Pavel Kantor, Jakub Neužil

Obránci: Aleš Holík, Tomáš Protivný, Ondřej Holomek, Vojtěch Zadražil, Jiří Vokurka, Marek Kaluža, Daniel Kolář, Ondřej Šafář, Tomáš Kvapil, Tomáš Sedlák (stř. starty ze Šumperka)

Útočníci: Lubomír Korhoň, Matouš Venkrbec, Lukáš Luňák, Lukáš Krejčík, Ondřej Fiala, Jan Rudovský, Martin Novák, Patrik Moskal, Jakub Šlahař, Vojtěch Augustin, Jiří Hozák, Jiří Půhoný, Luděk Kuncek, Marek Švec, Jan Káňa

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Další zprávy z WSM Ligy

Hrazdira na měsíc do Havířova
Na prozatím měsíční hostování přichází do Havířova David Hrazdira. V minulém ročníku nakoukl do WSM Ligy v Přerově, zbytek sezony dohrál ve Vsetíně. Jedná se o velmi šikovného a technicky zdatného útočníka. Naopak do Zlína, odkud bude Hrazdira hostovat, mají vyřízené střídavé starty Jan Maruna a Antonín Pechanec.

Krisl zůstává v Havířově, už ale není kapitánem 
Od konce minulého týdne byl v Havířově tématem číslo jedna Jiří Krisl. Neodehrál dva poslední přípravné zápasy a trénoval v dresu určeném pro náhradníky. Spekulovalo se o neshodě s trenérem. „Něco proběhlo, ale nemluvil bych o velkém konfliktu,“ uvedl pro iDnes.cz hlavní kouč Štefan Mikeš. Srdcař, který se loni zařadil mezi ligovou špičku obránců, nakonec na soupisce zůstává. Už ale není kapitánem, na dresu bude mít v uvozovkách pouze "A". Oficiálním lídrem mužstva se stal Daniel Seman.

Zranění kapitánů
Kvůli zraněním nestihnou začátek sezony dva kapitáni: Jiří Dobrovolný z Jihlavy a přerovský Tomáš Sýkora. Zatímco Dobrovolný má chybět zhruba měsíc, Sýkora byl na operaci, a délka jeho absence tak bude delší. 

Prvoligisté do Vsetína a Šumperka
Prostějovští hráči Vojtěch Augustin, Daniel Kolář a Jiří Hozák nastoupili v úterním přípravném zápase za Šumperk. Proti nim se postavil, a to v barvách Vsetína, ruský obránce Fjodor Chrapak. Toho si v asijské lize vyhlédla Třebíč, prozatím ho ovšem poslala do druhé ligy.

Tři hráči Benátek na hostování do 2. ligy
Do základní sestavy Benátek nad Jizerou se prozatím nevešli Jiří Babec, Daniel Miškovský a Vojtěch Havlas. První dva míří na hostování do Vrchlabí, Havlas posílí Jablonec nad Nisou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz