Novinky v Plzni: Hrnka se upsal do konce sezony, zůstává i Vondráček

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

2. listopadu 2016, 16:49

Adam Bagar

Ačkoli má elitní tuzemská soutěž na programu reprezentační přestávku, plzeňské vedení hlásí další novinky okolo tamního extraligového týmu. Na prodloužení smlouvy do konce aktuálního ročníku se domluvilo se slovenským útočníkem Tomášem Hrnkou a minimálně do konce ledna bude v kádru indiánů působit také brněnský forvard Tomáš Vondráček! Klub o tom informoval na svém webu.

Tomáš Hrnka přišel do Plzně krátce před startem nové sezony Tipsport extraligy jako náhrada za dlouhodobě zraněného Miroslava Preisingera. Slovenský hokejista se s plzeňským vedením dohodl na měsíční zkoušce, která byla následně prodloužena do konce října. Nyní se rodák ze slovenské Nitry upsal indiánům až do konce probíhajícího ročníku 2016-17.

„S výkony týmu se zvedl i jeho výkon. Je to pracovitý útočník, který plní úlohu, kterou od něj chceme. V situaci, kdy není jisté datum návratu Ryana Hollwega, jsme se jednoznačně shodli na tom, že si Tomáše chceme nechat,“ prozrazuje sportovní manažer Tomáš Vlasák na adresu čtyřiadvacetiletého útočníka, který v sedmnácti střetnutích nasbíral čtyři body.

"Tomáš Hrnka je pracovitý útočník, který plní úlohu, kterou od něj chceme. S výkony týmu se zvedl i jeho výkon."

Západočeši, kteří se po mizerném začátku zvedají, navíc prodloužili dohodu s Kometou Brno o hostování útočníka Tomáše Vondráčka. Ten přišel na západ Čech původně pouze na měsíc, ale teď se jeho plzeňské působení natáhne minimálně do konce ledna. „U něj je situace trochu složitější,“ přiznává Vlasák, který zatím může být s jeho výkony spokojený.

Pětadvacetiletý útočník za Plzeň sehrál deset utkání a zapsal v nich čtyři body za dvě branky a stejný počet nahrávek. „S Brnem jsme se dohodli, že zde zůstane do konce ledna a následně se budeme bavit, co dál. Chtěli bychom jej získat do konce sezony, ale všechno bude záležet na vzájemných jednáních v lednu,“ prozrazuje bývalý výborný reprezentant.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz