Nevzdal se! Skořepa se pere s osudem, pomůžou mu slavní sportovci

Před rokem se Dominiku Skořepovi změnil život. Automobil, v němž seděli také jeho otec s bratrem, smetl kamion.

Tehdy sedmnáctiletý Dominik, který cestoval na trénink mladoboleslavské juniorky, ochrnul a zprvu hýbal jen hlavou. Ale nevzdává se, bojuje a dnes už chodí o berlích.

„Je neuvěřitelný bojovník. Podle lékařů se jedná o jeden případ z dvou set tisíc, kdy se po takovém úrazu dá člověk takto dohromady," uvedl novinář Pavel Petr, který příběh zmapoval v knize Nejtěžší zápas Dominika Skořepy. „Jejím hlavním smyslem je ukázat, že se v životě vyplatí bojovat a nic nevzdávat."

Petr rovněž organizuje benefiční florbalový zápas a charitativní dražbu. Akce, jejíž výtěžek půjde na Dominikovu léčbu, proběhne 10. a 11. června ve sportovní hale v Benátkách nad Jizerou (v pátek od 17 hodin, v sobotu od 14). Pokřtí se také výše zmíněná kniha – z každého prodaného výtisku poputuje polovina částky ve prospěch rodiny Skořepových, objednat si ji můžete zde.

„Podle lékařů se jedná o jeden případ z dvou set tisíc, kdy se po takovém úrazu dá člověk takto dohromady."

V aukci se budou mimo jiné dražit obraz a brusle od Nathana Robinsona, podepsané fotografie Usaina Bolta, trikoty Petra Čecha, Milana Baroše, Filipa Jíchy, Kateřiny Elhotové nebo Jiřího Welsche, z hokejových relikvií pak dresy Radima Šimka, Davida Výborného, Vojtěcha Mozíka, Martina Podlešáka, Radima Vrbaty či Václava Nedorosta. Zájem jistě bude o plavky a čepici Simony Baumrtové.

Nathan Robinson věnoval obraz a brusle do dražby na podporu Dominika Skořepy, mladoboleslavského juniora, který ochrnul při autonehodě.

Nathan Robinson věnoval obraz a brusle do dražby na podporu Dominika Skořepy, mladoboleslavského juniora, který ochrnul při autonehodě.

Benefiční zápasy si zahrají odchovanec benáteckého hokeje Radim Šimek, úřadující mistři Lukáš Derner s Martinem Ševcem, dále Roman Will nebo výběr hokejistů Sparty a Mladé Boleslavi. Účast přislíbil také herec a fanoušek Motoru Jiří Mádl, z fotbalistů pak Jan Chramosta. A možná dorazí i olympijská šampionka Eva Samková.

„Hlavním smyslem knížky je ukázat, že se v životě vyplatí bojovat a nic nevzdávat."

Jde již o desátý ročník dobročinné události. „Původní myšlenka ale byla úplně jiná. Uspořádal jsem turnaj ke čtyřicátým narozeninám a tím mělo vše skončit. Jenže měl velmi dobrý ohlas, a tak jsem si řekl, že by byla škoda v jeho pořádání nepokračovat," vypráví Petr. „Napadlo mě, že by bylo dobré při akci někomu pomáhat. Přiznám se, že nemám moc rád sbírky na ulici, protože nevím, kde peníze skončí. Tady se po skončení turnaje otevře kasička a peníze se předají."

Knížku o Dominiku Skořepovi si můžete koupit buď na benefičním zápase, nebo kontaktovat autora Pavla Petra a objednat si ji poštou.

Knížku o Dominiku Skořepovi si můžete koupit buď na benefičním zápase, nebo kontaktovat autora Pavla Petra a objednat si ji poštou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz