Netík se ze Záhřebu stěhuje do Košic. Trenér Šimíček má dál i Kafku

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

22. června 2018, 20:21

Václav Jáchim

V uplynulé sezoně válel EBEL za Medveščak Záhřeb, poté Tomáš Netík koketoval s různými variantami dalšího angažmá. Údajně například s odchodem do Francie. Ovšem někdejší sparťan nakonec míří k východním sousedům, dohodl se totiž na spolupráci s Košicemi. Klub potvrdil transfer na svém webu, dres týmu bude navíc nadále oblékat i jiný český útočník Petr Kafka.

Tomáš Netík ještě v ročníku 2016-17 nastupoval mezi mantinely české Tipsport extraligy – nejprve za Spartu, posléze v Třinci. Loni se pak rozhodl k dalšímu odchodu do zahraničí. Někdejší reprezentant se zkušenostmi z ruské Kontinentální ligy či Švédska kývl na nabídku Záhřebu a v Medveščaku prožil kvalitní období. V 55 utkáních EBEL si připsal 16 gólů a 32 asistencí, což dohromady činí 48 kanadských bodů.

Teď se vrací na Slovensko, ovšem nikoli do KHL, kterou svého času hrál za Lva Poprad a Slovan Bratislava. Majitel dvou českých titulů se Spartou se pro další sezonu dohodl s Košicemi. "Jsme velmi rádi, že se nám jednání povedlo dotáhnout do zdárného konce. Od zkušeného útočníka si slibujeme hlavně to, že bude pravidelně bodovat. Ale také očekáváme, že bude přínosem pro hokejový růst mladších hráč v kabině," řekl na klubovém webu hlavní kouč Roman Šimíček.

Český trenér a mistr světa 1999 čerstvou akvizici dobře zná. Příchod Netíka zapadá do aktivit, které v Košicích postupně uplatňují. Klub z východoslovenské metropole neměl povedenou minulou sezonu, vedení posléze uskutečnilo změny v kádru. Cíl je jasný: atak elitních příček a úspěch v play off. V tomto ohledu Košičtí kvitují, že nadále pokračuje Petr Kafka. Netíkův někdejší spoluhráč ze Sparty, jenž hrával také za Olomouc, Vítkovice a další kluby, se s vedením slovenského týmu dohodl na prodloužení spolupráce o další sezonu.

Netík v Košicích rozšíří silnou českou enklávu. Kromě něj a Kafky mají platný kontrakt s klubem také brankář Vladislav Habal, obránci Martin Dudáš a Václav Čížek. Během uplynulých týdnů klub angažoval slovinského beka Klemena Pretnara nebo kanadského útočníka se zkušenostmi z NHL Evana Bropheyho, dorazil rovněž nedávný českobudějovický útočník Peter Galamboš. Jak uvádí web košického klubu, jeho představitelé stále jednají o prodloužení smlouvy s veteránem Ladislavem Nagym.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz