Nejvíc se těším na Energii, hlásí Pirát Koblasa. Rybařil v Norsku

Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

Odchovanec jihočeského hokeje, jenž má na kontě téměř dvě stovky utkání v Tipsport extralize, se rozhodl po šesti letech opustit Karlovy Vary. V příští sezoně bude Petr Koblasa nastupovat pod vedením Vladimíra Růžičky staršího v Chomutově, který bude jeho druhým působištěm v nejvyšší soutěži. Volno mladý útočník strávil rybařením v Norsku a aktivní relaxací na kole. Před několika dny se připojil k převážně mladým hráčům Pirátů, s nimiž podstupuje přípravu pod kondičním trenérem Petrem Švehlou.

Dvaadvacetiletý Petr Koblasa se po šesti letech působení v karlovarské Energii rozhodl změnit působiště. „Nabídky jsem dostal jenom od českých klubů, z extraligy i první ligy,“ prozrazuje možnosti na novou sezonu. Nakonec se rodák ze Soběslavi posunul do nejbližšího možného extraligového města.

„Piráty jsem si vybral hlavně proto, že se v Chomutově hraje extraliga. A jelikož mají novou halu, tak věřím, že podmínky a zázemí budou dobré,“ přibližuje důvody účastník mistrovství světa do dvaceti let z roku 2013, jenž zohledňoval také vzdálenosti od zázemí v lázeňském městě. „Zatím do Chomutova dojíždím. V sezoně uvidím podle tréninků,“ říká k aktuálnímu stavu.

Mladý útočník, jenž v posledních letech nastupoval v KV areně a na farmě v Sokolově, ukončil spolupráci s jedním z podkrušnohorských týmů. „V Energii mi skončila smlouva, proto jsem se rozhodl pro změnu. Myslím, že po šesti letech jsem se rozhodl dobře. Uvidíme v sezoně,“ uvádí okolnosti, které vedly k přesunu o padesát kilometrů.

"V Karlových Varech mi skončila smlouva, proto jsem se po šesti letech rozhodl pro změnu."

Pro Petra Koblasu přinesla letní příprava v podání Pirátů hodně změn. Asi největší odlišností je kondiční trenér Petr Švehla, jenž se věnuje převážně mladým hráčům. „Letní příprava je trochu jiná. Ve Varech jsme neměli kondičního trenéra a připravovali jsme se všichni jako tým,“ srovnává systémy letních příprav.

Individuálnější přístup a menší skupiny na trénování můžou v Chomutově znamenat větší fyzické zatížení. „Náročnější to asi není, pro mě je to jednoduše něco nového. Cviky i délky tréninků jsou jiné,“ hlásí ke změnám, které zatím pocítil. „S kondičním trenérem si rozumíme. Zatím jsme se na ničem individuálně nedomlouvali, trénuju klasicky jako všichni,“ popisuje nový forvard Pirátů. „Relaxuju aktivně, občas si jdu něco zahrát nebo na kolo,“ vypráví o využití volného času. „Letní příprava je vždycky nepříjemná, takže už se těším na led,“ dodává autor sedmnácti extraligových gólů.

Piráty čekají v příští sezoně nejméně čtyři zápasy s týmem, ze kterého dvaadvacetiletý útočník přišel. „Nejvíce se těším na Energii. To je jasné,“ přikyvuje s úsměvem. Do Chomutova přišlo v letní přestávce sedm hráčů, z nichž dva jsou útočníci. S Petrem Koblasou doplní ofenzivní řady také Dávid Skokan. „Zatím nevím, s kým bych chtěl hrát jednu lajnu, to je ještě daleko,“ říká ke spoluhráčům.

Vladimír Růžička starší bude druhým rokem hlavním koučem Pirátů a spolupráce s bývalým reprezentačním trenérem, který dovedl národní tým ke dvěma titulům mistrů světa, bude pro ofenzivní posilu novou zkušeností. „Těším se. Jen nevím, co od toho můžu očekávat, ani spoluhráčů jsem se neptal, takže jsem trochu nervózní. Zatím jsme se na stadionu potkali jednou,“ prozrazuje.

Baráž není moc příjemná soutěž, znovu už bych ji hrát nechtěl

Hráčům Karlových Varů skončila sezona poslední neděli v dubnu, což znamenalo o něco kratší čas letní přestávky. „Měl jsem tři týdny volna, takže jsem čtrnáct dní byl v Čechách a potom týden v Norsku na rybách s kluky z Varů,“ říká o odpočinkových dnech. „Moc jsem si to užil, když budu mít možnost příští rok, určitě bych zase jel,“ dodává s úsměvem na rtech o premiéře rybaření na moři.

Jelikož Energie skončila po odehrání skupiny o umístění na dně tabulky, čekala ji baráž o udržení v nejvyšší tuzemské soutěži. Pro Petra Koblasu to byla premiérová baráž v kariéře, která po Karlovy Vary dopadla úspěšně. „Baráž není moc příjemná soutěž. Nevěděl jsem, jak to bude vypadat, ale nakonec to nebylo tak hrozné. Naštěstí se rozhodlo dříve než v posledním zápase, takže se to v závěru trochu odlehčilo. Znovu už bych baráž hrát nechtěl,“ přiznává s úlevou.

Přestože bylo před posledním kolem jasné, že ve WSM Lize zůstane Slavia a Jihlava, tabulka byla v boji o druhé postupové místo vyrovnaná. „Sice se udržely extraligové týmy, takže to mohlo působit jasně, ale zápasy rozhodovala každá maličkost. Bylo to hodně vyrovnané a nehrálo se moc zápasů. Takže nebyl prostor, aby se dalo něco dohánět, museli se od začátku získávat body,“ vybavuje si konec sezony v karlovarském dresu.

„V hlavě jsem baráž pak už neměl. Tím že bylo před posledním zápasem jasno, tak i ten byl trochu odlehčený. Nakonec jsme byli všichni rádi, jak to dopadlo. Víc jsme se v tom nepitvali,“ uvádí k rozpoložení v kabině. „Zatím to považuji za nejhorší část kariéry,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz