Nejdřív baráž! A pak extraliga? To by byla paráda, hlásí Jergl

Foto: Josef Plechatý, hcdukla.cz

Jihlava po sobotním vítězství v Ústí nad Labem 3:0 se výrazně přiblížila k postupu do baráže o extraligu. Dukla navíc udržela čisté konto, ale tříbranková výhra se nerodila lehce, jak výsledek napovídá. První branku ve čtvrtém zápase vstřelil Aleš Jergl. Při druhém gólu Josefa Skořepy si připsal asistenci a nasměroval Jihlavu k důležitému vítězství.

„O naší výhře rozhodla týmovost, protože jsme hráli konečně jako tým. Tahali jsme všichni za jeden provaz, a to byla hlavní příčina našeho vítězství. Při prvním gólu to Michal Důras pěkně sehrál s Josefem Skořepou. Michal to pěkně nastřelil a ústecký brankář to pouze vyrazil. Puk se odrazil ke mně, hned z jedničky jsem to zkusil a prošlo to tam. U druhé branky to sehráli výborně Michal Důras s Josefem Skořepou, kdy šli dva na jednoho a Michal dokázal skórovat,“ popsal úvodní dvě úspěšné trefy jihlavský útočník Aleš Jergl.

Velkou oporou Dukly byl ve čtvrtém utkání brankář Jakub Škarek, kterých nepustil ani jeden gól. „Jakubovi strašně moc děkujeme. Parádně chytal a podal výborný výkon. Jeho zákroky byly neskutečné,“ vyzdvihl strůjce jihlavské výhry. V play off se Ústí nad Labem v domácím prostředí zatím dařilo.

V předkole Kadaň dokázala urvat ve městě na Labi jednu výhru, ale ve čtvrtfinále play off se to Kladnu nepodařilo ve třech utkáních ani jednou. Jihlava připravila Slovanu ve vyřazovací části na jeho ledě teprve druhou porážku, která může být pro vývoj celé série klíčová.

„Odjížděli jsme do Ústí s cílem, že tu chceme jednou vyhrát, a to se nám podařilo. Doma to budeme chtít ukončit. Vedeme 3:1 na zápasy a máme v sérii nyní navrch. Pokud chceme doma uspět v pátém zápase, musíme předvést výkon jako v posledním utkání. Výhra ve čtvrtém střetnutí byla pro nás hodně důležitá. Za stavu 2:1 na zápasy pro nás se nám podařilo soupeři odskočit a jsme za to rádi,“ uvedl k důležitému momentu semifinálové série.

"Jakubovi Škarkovi strašně moc děkujeme. Parádně chytal a podal výborný výkon. Jeho zákroky byly neskutečné."

Aleš Jergl v letošním ročníku nastoupil ve 22 zápasech v dresu Olomouce a ví, jak chutná extraliga. S Jihlavskou Duklu by rád letos vybojoval postup do nejvyšší soutěže. „Byla by to paráda, kdyby se nám podařilo postoupit do extraligy. Doufám, že se nám to podaří. Věřím, že budeme důstojným soupeřem v baráži, do které se chceme určitě dostat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz