Nečas se na tři roky upsal Carolině. Nováčkovský kontrakt má i Chytil

Foto: nhl.com

Čeští junioři Martin Nečas a Filip Chytil uzavřeli tříleté nováčkovské smlouvy s Carolinou, respektive s New York Rangers. O tom, zda odejdou do zámoří, nebo budou ještě jednu sezonu hostovat v Tipsport extralize, ani jedna z organizací NHL dosud neinformovala.

Nečas strávil minulý ročník v brněnské Kometě, o pár měsíců mladší Chytil hrál za Zlín. Vedli si tak dobře, že jejich jména zazněla na červnovém draftu do NHL už v prvním kole. Carolina si Nečase zamluvila ze dvanácté pozice, Chytil šel na řadu jako jednadvacátý a přes hlavu přetáhl dres Rangers.

Oba se poté zúčastnili týmových kempů a dnes podepsali tříleté nováčkovské smlouvy. Nemusí to nutně znamenat, že odcházejí z Tipsport extraligy – o Nečasově a Chytilově angažmá pro příští sezonu se rozhodne podle přání jejich nových klubů v NHL. 

Pokud se Nečas uchytí v prvním týmu Caroliny, bude ročně pobírat 832 500 dolarů. Při přesunu na farmu se odměna sníží na 70 000 dolarů. Úřadující extraligový šampión si díky podpisovému bonusu už teď přijde na šest milionů korun (před zdaněním).

New York Rangers bližší detaily o Chytilově smlouvě nezveřejnili.

Martin Nečas má za sebou mimořádně úspěšnou sezonu: jako kapitán dovedl reprezentační osmnáctku k historickému triumfu na Memoriálu Ivana Hlinky, podíval se na mistrovství světa juniorů, zabydlel se v brněnské sestavě vedle Martina Erata a na jaře slavil s Kometou republikový titul. V 51 extraligových zápasech dal jedenáct gólů, na dalších osmi asistoval a byl zvolen nejlepším nováčkem Tipsport extraligy. 

Na zlatém turnaji v Břeclavi nechyběl ani Filip Chytil. Také on v minulém ročníku pravidelně nastupoval v české nejvyšší soutěži – po 40 utkáních v barvách Zlína měl bilanci 5+5.

Filip Chytil podepisuje smlouvu s New York Rangers.

Filip Chytil podepisuje smlouvu s New York Rangers. | Foto: Instagram Filipa Chytila

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz