Nečas má poslední šanci: Play off si užívám, titul chceme obhájit

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

8. dubna 2018, 19:33

Daniel Kinc

Loni finále své Komety přihlížel pouze z dálky, neboť reprezentoval osmnáctku Mistrovství světa na Slovensku. Letos se stal Martin Nečas jedním z tahounů Brna a pomohl mu opět po roce do boje o zlato, kterého se sám také zúčastní. Zároveň si uvědomuje, že jej před očekávanou cestou do zámoří čekají na nějakou dobu poslední zápasy v modrobílém dresu. „Je to asi poslední možnost. Teď si to ale v Brně hrozně užívám a půjdeme do toho všichni naplno, abychom titul obhájili,“ hlásí po vyřazení Plzně v semifinále.

Co podle vás rozhodlo páté semifinále proti Plzni, v němž jste si zajistil opět po roce postup do finále?
Naše hra se změnila. Hráli jsme více agresivně a celkově lépe než v předchozích dvou zápasech doma. I když jsme v Brně jednou vyhráli, nebyly to úplně nejlepší výkony. Plzeň nás možná trochu přehrála, hrála více na puku, a pak to bylo znát. Šli jsme do toho teď zase naplno, agresivně. Začali jsme hned od začátku napadat a vyplatilo se to.

Jak moc důležitá byla pasáž z konce první třetiny, kdy jste na vyrovnání indiánů zareagovali dvěma rychlými góly?
Už od začátku jsme šli do zápasu s tím, že prostě chceme vyhrát. Ve chvíli, kdy jsme dali gól na 2:1, se to možná trochu zlomilo, a oni pak ve velké šanci před prázdnou brankou nezakončili přesně. Rázem jsme přidali třetí gól, což je podle mě položilo. Celý tým odvedl výborný výkon.

Sestřih zápasu HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno

Góly na 4:1 a 5:1 se zdály jako rozhodující. Navíc padly z brejků.
Myslím si, že to bylo tím, že se už museli tlačit více dopředu. Vedli jsme o dvě, o tři branky, a proto už museli. Chodili na nás ve čtyřech, napadali nás i obránci, hodně forčekovali a chodili dolů. Z toho pramenila naše přečíslení.

Kde se podle vás semifinále lámalo? Byly to první dva duely v Plzni, nebo gól Martina Erata ve třetím čtvrtfinále?
Tak nějak se to všechno spojilo. První dva zápasy v Plzni nám rozhodně ale daly velké sebevědomí. I když výsledek vypadá jednoznačně, byla to nesmírně vyrovnaná série, nebyli jsme nijak lepší a víme, že rozhodly maličkosti. Asi jsme věci, co jsme si řekli, plnili lépe, a to se nám vyplatilo.

Opět se potvrdilo, že pro Kometu je zřejmě lepší začínat série venku, souhlasíte?
Vypadá to tak. Těžko se to ale hodnotí, protože je to shoda náhod a záleží na tom, jak to vyjde. Sám ale říkám, že je to možná někdy trochu výhoda.

Čeká vás finále, a pro vás osobně je to poslední šance na titul na nějakou dobu, protože po sezoně míříte zpět za moře.
Je to asi poslední možnost. Teď si to ale v Brně hrozně užívám a půjdeme do toho všichni naplno, abychom titul obhájili.

Bitka mezi Ryanem Hollwegem a Tomášem Malcem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz