Ne ledě neznají bratra aneb sourozenecké dvojice ve WSM Lize

Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

26. září 2016, 12:21

Marek Hedbávný

Prosadit se a živit se hokejem není nic lehkého. Mezi profesionály se dostane jen mizivé procento mládežnických hokejistů. Přesto se najdou případy, kdy uspěli oba bratři. Ve výjimečných případech i více sourozenců.

V letošním ročníku WSM Ligy je bratrských dvojic hned pět.

V Přerově působí dvojčata Matouš (199 cm, 95 kg) a Šimon Kratochvílovi (186 cm, 88 kg). Už jen z jejich postav je patrné, že nejsou jednovaječnými dvojčaty. Více prostoru zatím dostává urostlejší Matouš.

Za Frýdek-Místek pak hrají talentovaní slovenští bratři Miloš a Michal Romanové. Zvláště mladšímu Milošovi, který je útočníkem, se předvídá zářná budoucnost. V šestnácti hraje první ligu a už loni táhl třineckou juniorku v cestě za extraligovým titulem.  

A pak jsou tu případy, kdy hokejový osud zavál bratry do různých klubů.

A nyní je shodou okolností postavil proti sobě.

Návrat Daniela Semana do Havířova je zajímavým příběhem sám o sobě. A to se ještě na ledě potkává s o sedm let mladším Filipem.

Proti sobě si zahráli už ve třetím kole. Tři body tehdy brala Jihlava. „Je super, že se ještě můžeme potkat, že brácha vydržel tak dlouho a že snad ještě dlouho vydrží," řekl Filip Seman pro klubové stránky Dukly.

Nebylo to poprvé, co změřili síly v soutěžním zápase. Potkali se ještě v době, kdy hrál Filip za Vítkovice a Daniel za Třinec. Občas také pobývali v rodném Havířově. „Když jsme spolu v Havířově trénovali a potkávali se při cvičeních jeden na jednoho, tak jsme si dávali obzvlášť záležet. Musím říct, že mu to na mě většinou nějak vyšlo. Ale to byl ještě mladý a rychlý," smál se Daniel v loňském rozhovoru pro rumboys.cz. 

„Je super, že se s bráchou ještě můžeme potkat, že vydržel tak dlouho a že snad ještě dlouho vydrží."

Dalším hráčem AZetu, který se postaví svému sourozenci, je Václav Meidl. Jeho mladší bratr Radek totiž hraje za nováčka z Frýdku-Místku. Derby nedalekých měst tak má o další náboj navíc. 

To samé platí o souboji Frýdku s Prostějovem. Je to pikantní bitva pro fanoušky i bratry Káňovi. Tomáš hraje druhým rokem za Slezany, Jan před letošní sezonou skončil působení ve Vítkovicích a posílil Prostějov.

Jan Káňa.

Jan Káňa. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Bratři v nedávné prvoligové historii...

... Jiří a Tomáš Doležal
... Petr a Miloslav Hořava
... David a Ondřej Kaše
... Kamil a Jiří Charousek
... Lukáš a Jan Daneček 
... Lukáš a Marek Pabiška 
... Radim a Marek Haas 
... Michal a Roman Pšurný 
... Robin a Martin Hanzl 
... Martin a Marek Mazanec
... Aleš a Ivan Padělek 
... Martin a Jan Heřman 
... Eduard a Roman Kadela 
... Michal a Lukáš Krupka 
... Jakub a Lukáš Novák 
... Vilém a Jiří Burian 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz