Návrat s nulou! Kdyby to na konci trefili, zbláznili bychom se, řekl Konrád

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

20. února 2017, 14:14

David Jahoda

Kvůli zdravotním problémům Olomouci dva zápasy chyběl, když se ale vrátil zpět mezi tyče, nebyly na něm žádné potíže znát. Branislav Konrád skvělým výkonem výrazně pomohl Hanákům k výhře nad Chomutovem. Jeho zákroky byly o to důležitější, že jeho spoluhráči dokázali vyprodukovat jen jednu branku. „Každý bod, který získáme, je zkrátka velmi důležitý,“ prozradil Konrád po čtvrté nule v sezoně.

Když Branislav Konrád dva zápasy po reprezentační pauze chyběl, fanouškům Olomouce už běhal mráz po zádech. Měli strach, co se s hvězdou jejich týmu děje. Na internetových diskuzích dokonce kolovaly fámy o tom, že je slovenský brankář mimo hru do konce ročníku. O to větší radost pak příznivci Mory měli, když se Konrád postavil do klece v zápase s Chomutovem. A výsledek? Konrád zneškodnil všech 26 střel Pirátů.

Vychytaná nula, která pro něj byla čtvrtou v sezoně, tak byla nesmírně důležitá. „Super pocit. Dali jsme sice jen jeden gól, ale jsou to pro nás důležité body. Ať už se to týká boje o play off, potažmo vyhnutí se baráži. Každý bod, který získáme, je zkrátka velmi důležitý,“ vysvětloval Konrád situaci, v jaké se jeho tým nachází.

Konrád v utkání proti chomutovským Pirátům předvedl několik výborných zákroků, nejvíc se vyšvihl v poslední minutě druhé třetiny, kdy tygřím skokem lapil dorážku Petra Koblasy. „Bylo to takové zvláštní. Ani nevím, jestli by to vůbec do brány prošlo. Jsem ale rád, že jsem tam skočil a že mě to nějak trefilo do lapačky,“ okomentoval skromně svůj parádní zákrok.

Mimo to ale přiznal, že měl několikrát i velké štěstí. O něm se dalo mluvit zejména v závěru základní hrací doby. „V posledních deseti minutách jsme tam mohli asi třikrát už definitivně rozhodnout, mohl být klid. Nakonec z toho bylo drama a pánbůh zaplať, že to tam ten jejich hráč (Ivan Huml – pozn. red.) na konci nedal do prázdné brány. To bychom se asi zbláznili,“ doplnil s úsměvem slovenský sympaťák, který zaokrouhlil počet nasbíraných čistých kont v Tipsport extralize na deset.

>> Liberec sahá po poháru, Sparta srazila Kometu. Slaví Plzeň i Boleslav

Devětadvacetiletý gólman v reprezentační přestávce oblékl i dres národního týmu, ve čtvrtek 9. února odchytal zápas proti výběru Ruska do 23 let. Po pauze se ale v kleci Mory neukázal. „Měl jsem problémy se šlachou na noze, ale naštěstí už je to celkem v pohodě,“ odůvodnil absence proti Třinci a Liberci, kdy za něj zaskočil Martin Falter. Nad odpovědí na otázku, zda už je stoprocentně fit, se chvíli rozmýšlel, pak řekl: „Doufám, že ano.“  

Připouští ale, že i tato pauza, se kterou nepočítal, mu mohla pomoct. „Hlava si trochu od zápasů oddechla, i když je teda pravda, že jsem nastoupil i za nároďák. Přece jenom to ale bylo deset dní. I přesto, že to proti Chomutovu nebylo fyzicky úplně dobré, tak psychicky jsem se cítil velmi dobře. Trochu se to vykompenzovalo,“ uvedl.  „Byl to pro mě dost těžký zápas. Práce pro mě byla taková návalová. Pět minut toho bylo hodně, pak deset minut nic. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ popsal průběh duelu ze svého pohledu.

„Bylo to takové zvláštní. Ani nevím, jestli by to vůbec do brány prošlo. Jsem ale rád, že jsem tam skočil a že mě to nějak trefilo do lapačky.“

Olomouc tak i díky jeho velké zásluze stále žije své naděje na předkolo play off. Na desátou pozici, kterou obývá Plzeň, ji chybí čtyři body. Už v úterý se ale Hanáci mohou výrazně přiblížit, hrají totiž dohrávku 18. kola. Ovšem na ledě silné Sparty. „Půjdeme tam odehrát maximum, co bude v našich silách, a uvidíme, jak to dopadne. Vyhráli jsme na Spartě před nedávnem, takže si teď na nás asi dají větší pozor. Každý bod by byl odtamtud zlatý,“ pravil na závěr rozhovoru Konrád.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz