Národní dres vyměnil za zlínský. V Plzni se hraje dobře, hlásí Holík

Foto: Roman Turovský, hokej.zlin.cz

10. listopadu 2016, 9:21

Lucie Mužíková

Petr Holík po reprezentační pauze vyměnil národní dres za ten zlínský a hned v prvním zápase se radoval nejen ze tří bodů, ale také ze vstřelené branky. Jeho výstavní řešení rychlého brejku bylo i vítěznou trefou, když si Zlín odvezl z plzeňského ledu výhru 3:1.

Petře, jaké bylo utkání s Plzní?
Nedělali jsme žádné velké chyby. Bylo důležité, že jsme ustáli první třetinu, protože domácí to v úvodu vždy chtějí rozhodnout a jsou hodně aktivní. To se nám podařilo ubránit. Napadaly nám tam rychlé góly a vedení jsme udrželi do konce.

Před pauzou se vám objektivně nedařilo. Z pěti duelů jste zapsali čtyři prohry. Bylo tohle to utkání, které za trápením udělá tlustou čáru?
Jestli můžu mluvit za všechny, tak jo. Já osobně tedy určitě a myslím, že i kluci na to zapomněli. Během týdne, kdy byla reprezentační pauza, se dobře připravovali a byli nachystaní na tento zápas. Uvidíme, jestli to takhle bude pokračovat dál.

Do Plzně jste se vrátil ani ne po týdnu a dokázal jste navázat na vítězství s národním týmem teď v klubových barvách. Je Home Monitoring Aréna teď vaším oblíbeným místem?
Neřekl bych, že oblíbeným. Samozřejmě se mi tady hrálo líp, když jsme zde byli s nároďákem, protože nám lidi fandili. Tady je vždycky dobrá atmosféra a je jedno, jestli nám nefandí, což nefandí, nebo jo. Hlavně, že je atmosféra, v Plzni se hraje dobře.

Nedocházejí vám pomalu síly, když jste místo odpočinku plnil milé reprezentační povinnosti?
Právě, že ne. Byl jsem zvědavý, jak budu vypadat, když nebudu mít přestávku. Zaplaťpánbůh se cítím dobře a možná i líp, než kdybych pauzu měl, protože osobně mám raději zápasy. Nohy mi jezdily a vážně nevím, jak by to vypadalo, kdybych ten týden jen trénoval s klukama. Byl jsem v zápasovém rytmu, pro mě se nic nezměnilo. Kluci si teď musí zvyknout, že se zase hrají zápasy.

Plzeň je v porovnání všech týmů na posledním místě tabulky domácích zápasů. Bylo to na ledě znát?
Jde vidět, že se jim moc nedaří. Zase před pauzou měli výborné zápasy a některé i vyhráli. Nemyslím, že měli sebevědomí dole. My na tom nejsme o moc líp a potřebujeme sbírat body v každém zápase.

Vy jste indiánům vstřelil výstavní gól, když jste chladnokrevně zakončil situaci dvou na jednoho. Věděl jste rovnou, jak to provedete?
V hlavě jsem měl, že nebudu přihrávat, protože jejich obránce si ji dobře hlídal. Přemýšlel jsem, že budu střílet jen nad beton, ale Machy byl na mě dobře vyjetý, tak jsem to zkusil takhle nahoru a vyšlo to.

V dalším kole doma přivítáte Pardubice, další tým, který zatím jen marně touží po desítce. Jsou takové zápasy jiné?
Myslím, že ne. Každý chce sbírat body a všechny zápasy jsou těžké. Právě proti takovým soupeřům musíme být úspěšní, abychom je nechali v tabulce pod sebou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz