Nároďák se neodmítá, hlásí Řepík. Na finále bude vzpomínat do konce života

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

9. února 2017, 9:22

Jan Šimek

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Musel skousnout porážku ve finále Ligy mistrů. Teď se ale musí honem přeorientovat na reprezentaci. Sparťanský útočník Michal Řepík zůstal v Göteborgu, kde počkal na parťáky z národního týmu. Na podzim si poranil rameno, dostal žloutenku a vrátil se do Prahy, kde v novém roce sehrál neskutečnou porci utkání. Žádné dlouhé volno jej ale nečeká. Odpočine si jen chvíli. „Jsme domluveni, že budu hrát jen v sobotu a neděli,“ prozrazuje Řepík.

Zklamání z prohry ve finále CHL proti Frölundě na něm stále bylo znát. „Když se dostanete do finále, chcete ho urvat. Někdo ale musí být i na druhé straně, což jsme byli my. Nikdo neví, zda se do finále ještě někdy dostane. Každý na to bude vzpomínat do konce života,“ míní Michal Řepík.

„Bylo to něco jako finále extraligy. Moc jsme chtěli vyhrát a je velká škoda, že jsme zápas ztratili v prodloužení. Tempo bylo obrovské. Lze to přirovnat k pár utkáním extraligy proti top týmům,“ dodává.

Byl jsem protivný, čekat mě mě nebavilo, říká Řepík »

Atmosféra finálového utkání byla strhující. Jinak ale Liga mistrů tvrdě bojuje o zájem fanoušků. „Chápu, že lidé chtějí vidět domácí ligu, ale stejně mi nedává smysl, že takové zápasy je netáhnou. Jsou to skvělá utkání, takže doufám, že se to brzy změní. Doufám, že tomu pomůže i naše finále. Lize mistrů jsme udělali super reklamu. Navíc se příští sezonu změní systém soutěže a budou hrát jen týmy, které si postup uhrají v lize, což je dobře. Soutěž bude mít dobré renomé a jednou si ji bude chtít zahrát každý,“ tvrdí šikovný útočník.

Odnesli si Pražané navzdory porážce z finále něco pozitivního? „Ukázali jsme, že když hrajeme poctivě podle plánu, můžeme hrát s těmi nejlepší týmy v Evropě. Proti těžkým soupeřů jsme odehráli skvělé zápasy, tohle nám může hodně pomoct do play off,“ pokračuje osmadvacetiletý borec.

Češi míří na sever. V brance začne Kovář, zahraje si Birner s Řepíkem?

Ten má v nohách od Nového roku šílenou porci zápasů, místo volna ale zabojuje o místenku do Paříže, kde se koná světový šampionát. Kdyby od něj trenér Jandač obdržel omluvenku, nikdo by se asi nedivil, ale Řepík ne. „Nároďák se neodmítá, jezdil jsem vždycky rád. Byl jsem dlouho zraněný, neodehrál jsem toho tolik a právě tyto zápasy mi mohou pomoci do závěru sezony. Už před odletem jsem počítal s tím, že ve Švédsku zůstanu,“ přiznává.

„Hráli jsme obden a zápasů bylo dost. Je to těžké. I z toho důvodu, že jsem nemohl kvůli zranění a nemoci tolik trénovat, ale snažím se, abych byl připravený. Posilovna, regenerace, dobrá strava. To je základ,“ vysvětluje útočník Sparty.

Navzdory náročné šichtě posledních týdnů ze sebe chce vymáčknout to nejlepší. „Nyní musím dokázat, že na to mám. O šampionát v Paříži bude bojovat spousta hráčů. Chtěl bych tam jet a udělám pro to všechno. Jsme domluveni, že budu hrát jen v sobotu a neděli. Bylo by super, kdyby to s mistrovstvím klaplo i teď,“ zasní se Michal Řepík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz