Náhradní brankář Blues nestihl rozcvičku, do akce šel permanentkář!

Foto: nhl.com

8. prosince 2017, 15:54

David Jahoda

Jako vždy se Tyler Stewart chystal na domácí zápas St. Louis Blues, ovšem místo toho, aby v klidu usedl do sektoru 313, kde má se svou rodinou vyhrazené sedačky pro celou sezonu, navlékl brankářskou výstroj a svému oblíbenému týmu vypomohl. Dvojka Blues Carter Hutton se totiž při ranním rozbruslení zranila a Ville Husso, brankář ze záložního celku St. Louis v AHL, na předzápasovou rozcvičku proti Dallasu nestíhal dorazit.

Pětadvacetiletý muž je rodákem ze St. Louis, na jedné z místních univerzit ještě před pár lety chytával. Místo permanentní vstupenky ale tentokrát musel doma sáhnout po gólmanské výstroji. Když pár hodin před zápasem dostal telefonát, nechtěl věřit tomu, že po položení sluchátka prožije chvíle, na které do smrti nezapomene.

„Přišel jsem domů z práce a byl jsem z toho úplně mimo. Prostě šílené,“ soukal ze sebe v následném rozhovoru Stewart. „Být s týmem během rozcvičky? Splnil se mi sen, to bezpochyby. Prvně jsem si říkal, že je bez šance, abych usedl na lavičku, nebo něco podobného. Ale absolvovat s hráči předzápasovou rozcvičku, to bylo neuvěřitelné.“

Když Stewartovi sdělili, že se má hlásit v Scottrade Center, nebyl si tak úplně jistý, jaký dres na sebe vlastně navleče. O zranění Huttona totiž nevěděl. „Myslel jsem si, že budu s Dallasem, protože jsem slyšel, že se jim zranil Bishop. Pak jsem ale uviděl McKennu (náhradního brankáře Stars), tak jsem si řekl: Co se mohlo stát? Nikde jsem neviděl Huttona, takže to bylo jasné. Jdu na to,“ pověděl Stewart pro NHL.com.

Na začátku utkání dokonce usedl na střídačku. Ville Husso stihl do haly Blues dorazit až poté, co bylo odehráno pět minut ze hry. Zbytek zápasu dokoukal Stewart z míst, na která je zvyklý. Pochopitelně byl nesmírně rád, že ochutnal reálnou přípravu na zápas NHL. A kdeco ho překvapilo.

Foto: thescore.com

„Byla to opravdu zábava. Byl jsem součástí předzápasové řeči trenéra Yea a dalších věcí, které tým před zápasem dělá. Bylo až bláznivé, jak uvolnění všichni byli. Myslel jsem, že budou trochu svázaní, nervózní, ale oni si prostě jen ze všeho okolo dělali srandu. Člověk by neřekl, že se chystají na hokejové utkání,“ doplnil Stewart.

Luxusní místo ze střídačky si sice dlouho užít nemohl, ale i ze svého tradičního místa mohl spokojeně sledovat, jak St. Louis porazilo Dallas 3:0 a jeho „parťák“ z rozcvičky Jake Allen zapsal první čisté konto v sezoně. Amatérská smlouva s Blues byla zřejmě ta vůbec nejlepší, kterou v životě podepsal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz