Nadávky v derby? Dynamo zaplatí pokutu. Pykají i Zlín a Litvínov

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

20. ledna 2018, 9:26

Marek Hedbávný

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý uložil Pardubicím pětitisícovou pokutu. A to za "opakované, hrubě vulgární skandování fanoušků vůči soupeři, hráčům a rozhodčím" během derby v Hradci Králové (12. ledna).

„Předseda disciplinární komise při stanovení výše pokuty přihlédl k tomu, že k přestupku došlo v utkání na stadionu soupeře, kde má klub omezenější možnosti, jak toto jednání ovlivnit," stojí v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje. 

Za nadávky fanoušků jsou finančně potrestány i další dva extraligové kluby: Zlín a Litvínov. Berani musí kvůli počínání svých příznivců v utkání s Brnem zaplatit deset tisíc korun, Verva o polovinu méně.

Kompletní tisková zpráva

Zdroj: cslh.cz

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval opakovaným, hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu soupeře, hráčů a rozhodčích, k němuž došlo v utkání Aukro Berani Zlín – Kometa Brno (16. 1. 2018). Vzhledem k tomu, že se jednalo o druhý podobný přestupek v probíhající sezóně a s přihlédnutím k jeho četnosti v utkání, uložil klubu Aukro Berani Zlín finanční pokutu ve výši 10 000 Kč za Nesportovní chování příznivců.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také opakovaným, hrubě vulgárním skandování domácích fanoušků na adresu rozhodčích a hráčů soupeře v utkání HC Verva Litvínov – Kometa Brno (12. 1. 2018). S přihlédnutím k nižší četnosti přestupku uložil klubu HC Verva Litvínov finanční pokutu ve výši 5 000 Kč.

Finanční pokutu ve výši 5 000 Kč uložil předseda disciplinární komise ELH rovněž klubu HC Dynamo Pardubice za opakované, hrubě vulgární skandování vůči soupeři, hráčům a rozhodčím v utkání Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (12. 01. 2018). Při stanovení výše pokuty přihlédl k tomu, že k přestupku došlo v utkání na stadiónu soupeře, kde má klub omezenější možnosti, jak toto jednání ovlivnit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz