Nabídka Vsetína mě zaskočila, říká Teper. V play off ho čeká bývalý tým

Foto: Martin Pavík, hc-vsetin.cz

25. února 2017, 12:52

Michal Trávníček

Ještě před pár týdny stál obránce Jakub Teper na druhé straně barikády a v dresu Kopřivnice bránil vsetínské útočníky. Dnes s nimi sedí v jedné šatně a co víc – ve čtvrtfinále nastoupí ve žlutozeleném dresu právě proti svým bývalým spoluhráčům. A právě utkání posledního kola bylo jakousi předpremiérou vyřazovacího duelu. Kopřivničtí drželi s favoritem krok 40 minut, ale v poslední třetině se domácí nakonec výrazně prosadili. Od soboty tedy budou následovat další, minimálně čtyři duely stejných soupeřů.

Jakube, jaké to je – nastoupit proti spoluhráčům?
Abych řekl pravdu, nějak zvláštní mně to nepřipadalo. Spíše to bylo úsměvné, mám tam spoustu kamarádů. Připravoval jsem se úplně stejně. Nejdůležitější bylo, že jsme utkání zvládli, i když ten začátek nebyl úplně optimální.

Takže žádná svačinka do kabiny za výhru?
To zase ne, něco menšího určitě bude, nějaká basa piva… Něco vymyslím.

Po dvou třetinách se zápas úplně zlomil. Co bylo hlavní příčinou takového obratu?
Připadlo mi, že jsme do toho nedávali všechno. V kabině jsme si k tomu něco řekli, přidali jsme na tempu a pak už byla znát kvalita kádru. Jsou tady hráči se zkušenostmi nejen z WSM Ligy, ale i extraligy. V poslední třetině se to pak projevilo.

„V práci mi zazvonil telefon, na druhé straně byl Radim Tesařík. Trošičku mě to zaskočilo."

Zdálo se mi, že jste hru i zjednodušili?
Ano, také to bylo jedním z témat v kabině. Měli jsme přestat přihrávat přes celé útočné pásmo, zjednodušit hru, více střílet a chodit do branky. Myslím, že to bylo vidět a šest gólů to potvrzuje.

Jak byste charakterizoval tento zápas z hlediska toho, že se za tři dny potkáte znovu a pak ještě nejméně třikrát?
Play off je úplně jiná soutěž. Jedna část se uzavřela, začíná se znova. Určitě to bude vyhecovanější. My do toho musíme jít od začátku na sto procent, nesmíme si dovolit vůbec nic podcenit. A pokud budeme hrát naplno, musíme postoupit. Nic jiného si nepřipouštíme.

Je pro Vsetín výhodou, že Kopřivnice chce hrát hokej? Raději pěkný hokej a prohrát, než to celé zabetonovat jako některá jiná mužstva?
Asi ano. Ve Vsetíně jsou hokejisté a ne hráči, kteří to jenom řežou do těla. Kopřivnice by nám jako soupeř měla vyhovovat.

Jak se vůbec zrodilo vaše hostování na Lapači?
Bylo to ze dne na den. V práci mi zazvonil telefon, na druhé straně byl Radim Tesařík. Trošičku mě to zaskočilo, ale po dvou dnech jednání manažerů se to celé dojednalo. No a já jsem rád za šanci vyzkoušet si to tady ve Vsetíně.

„Čtyři stehy? Nejsme fotbalisti, abychom nad tím brečeli."

Vaše premiéra ve vsetínském dresu byla stylová – první bod za asistenci, ale i první stehy, viďte?
Čtyři stehy v obličeji hned v prvním zápase, to nebylo moc příjemné. Ale k hokeji to prostě patří. Nejsme fotbalisti, abychom nad tím brečeli, s tím zkrátka musíme počítat.

Čtvrtfinále se letos hraje na čtyři vítězství. Není to na 2. ligu trochu moc?
Může se zdát, že ano, ale na druhou stranu bylo v základní části míň zápasů a tímto se to kompenzuje. Myslím si, že by to neměl být nějaký zásadní problém.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz