Na Litvínovu leží deka. Situace je vážná, hlásí vytočený Petrásek

Foto: hcverva.cz

Litvínovská krize neustává ani po domácím utkání s Pardubicemi. Ty se na zimním stadionu Ivana Hlinky prezentovaly koncertovaným výkonem a po zvládnutých samostatných nájezdech berou bonusový bod za nevídané vítězství 1:0. Severočeši jsou i nadále na chvostu tabulky. Smutným hrdinou domácích se stal bezchybný brankář Michael Petrásek, který ani po skvělém výkonu neskrýval po utkání své rozhořčení.

Nula připsaná, ale asi ne až tak moc ceněná, že?
Netěší mě vůbec. Jsem maximálně vytočený a vlastně ani nevím, co bych k tomu dodal.

Co vás rozčiluje ze všeho nejvíc?
Ve finále to, že je to pořád dokola stejná písnička. Když už nedostaneme gól, tak nejsme schopní ani jednoho vstřelit? Průměr horší než některé fotbalové týmy…

Sestřih utkání HC VERVA Litvínov – HC Dynamo Pardubice

V první třetině to byla střelecká smršť Pardubic. Jak jste se po ní cítil?
Byl to velký tlak. Na nás leží deka, potřebovali jsme to přežít bez obdržené branky. Bez gólu se ale nedá vyhrát, a jestli jsme ustáli první třetinu, tak to vůbec nic neřeší. Ve výsledku jsme zase prohráli a máme snad už sedmou porážku.

Co teď jako gólman můžete dělat? Být hodný, nebo spoluhráče trochu zkritizovat, což ale zase zavání nějakou hádkou.
Rozhodně nechci někoho kritizovat. Po utkání jsem hodně naštvaný a nerad bych řekl něco, co bych neměl. Musíme začít dávat góly, nebo přivést nějakého lídra, který tu ofenzívu potáhne. Na 0:0 se zápasy hrát nedají.

V utkáních je už vidět, že si hráči nevěří. Jak tomu je v trénincích?
V tréninku bych neřekl, že si nevěří. Kolikrát mi to tam pověsí, že mi spadne brada. V zápasech jsou situace, které hodně přehráváme. Pak když už máme střílet, tak to neuděláme. Přijde přesilovka, my střílíme od mantinelu golfákem a před bránou nikdo. Jsou to jednoduché věci, kluci na to musejí přijít sami.

Je to sedmá porážka v řadě, situace začíná být poměrně vážná.
Ona nezačíná být, ona už je! Teď nás čeká Sparta. Nic lehkého, ale musíme se tam pokusit bodovat.

Jak tuto krizi prožívá kabina?
Těžko se to komentuje. Nezbývá nám nic jiného, než to hodit za hlavu. Další den přijít na trénink a připravit se na Spartu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz