Myšák atakuje Reichla. Extraligu by měl hrát už od začátku

Foto: Facebook HC VERVA Litvínov

Už se to zdá být jasné: Talentovaný útočník Jan Myšák by měl být prvním hráčem ročníku 2002, který kdy naskočí do české extraligy. S Litvínovem podepsal profesionální smlouvu a překonat by měl klubový rekord Roberta Reichla.

Když Reichel v sezoně 1987/88 debutoval v nejvyšší soutěži, bylo mu 16 let, 2 měsíce a 27 dnů. Už příští pátek by ale jeho rekord v rámci podkrušnohorského klubu měl padnout.

„Honza v přípravě prokázal své kvality, a tak s velkou pravděpodobností nastoupí již do prvního extraligového zápasu,“ potvrdil na středeční tiskové konferenci generální ředitel klubu Jiří Šlégr. „Jsme rádi, že po dlouhé době máme šanci vidět v extraligovém dresu šestnáctiletého hráče,“ uvedl.

Pokud by Myšák skutečně nastoupil k utkání prvního kola na ledě Mladé Boleslavi, rekord litvínovské legendy by překonal o šest dnů. V měřítku celé extraligy naskočil mladší hráč do extraligy naposledy v prosinci 2015, pardubický Filip Zadina tehdy odehrál první zápas ve věku 16 let a 9 dní.

Právě nadaný útočník reprezentační sedmnáctky by mohl ve svém klubu symbolizovat cestu, ke které se chce Verva vrátit.

Jednoznačným cílem našeho klubu je vybudovat dlouhodobou koncepci a strategii do příštích let s důrazem na výchovu talentů a pravidelnou účast v play off extraligy ledního hokeje. Chceme postupně oživit dobu, kdy byl litvínovský klub dodavatelem talentů nejen do extraligy, ale také do národního týmu,“ řekl Šlégr.

Foto: Facebook HC VERVA Litvínov

Jan Myšák absolvoval s A-týmem zápasovou přípravu, ve které naskakoval v útoku po boku jiných klubových ikon – Viktora Hübla s Františkem Lukešem. „S nima je to skvělý. Hlavně mi radili, ať hraju svůj hokej. Jako když jsem hrál v dorostu,“ řekl v srpnovém rozhovoru.

Vlivem povinností v národním týmu odehrál pět utkání, v nichž dal jeden gól a na tři přihrál. Nyní už se zdá být jenom otázkou času, kdy zaboduje i v ostrých zápasech!

„Teď mám hlavně vidinu být v Litvínově. Udělám cokoli pro to, abych si zahrál extraligu. To je nepopsatelné, vždycky jsem to chtěl. Extraliga by pro mě byla úplně nejvíc,“ přiznal Myšák.

Nejmladší hráči v extralize

13 let, 3 měsíce, 20 dnů – Michail Jaškin, Vsetín, 27. 2. 2005
15 let, 1 měsíc, 25 dnů – Adam Sedlák, Vítkovice, 15. 11. 2006
15 let, 3 měsíce, 16 dnů – Rostislav Olesz, Vítkovice, 26. 1. 2001
15 let, 4 měsíce, 4 dny – Matěj Stříteský, Vsetín, 24. 1. 2006
15 let, 7 měsíců, 22 dnů – David Štich, Plzeň, 7. 12. 2004

Foto: Facebook HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz