Musím se zlepšit, hlásí po premiéře Zadina. Šulák zářil a sklidil chválu

Foto: freep.com

Talentovaný útočník Filip Zadina, který se po úspěšném draftu na tři roky upsal Detroitu, má za sebou vítěznou premiéru v dresu Red Wings.

„Když jsem vyrůstal, byli Blackhawks mým oblíbeným týmem. Obdivoval jsem tam hlavně Patricka Kanea. Na zápas jsem připravený. Doufám, že budeme hrát dobře a vyhrajeme," říkal Filip Zadina před duelem, v němž Detroit zdolal Chicago 4:2.

Útočník s jedenáctkou na zádech nastoupil na pravém křídle elitní formace po boku Thomase Vaneka a Andrease Athanasioua. Na ledě strávil přes 16 minut, šanci dostal i v přesilovkách, ale k střele se nedostal a do statistik zapsal jen minusový bod.

Naposledy zazářil v QMJHL 94 body, ale teď si zvykal na úplně jiný hokej. „Musí si hlavně zvyknout na to, že má na ledě mnohem méně prostoru než u juniorů. Ale byl to první zápas, je to chytrý hráč a bude se zlepšovat,“ hlásil trenér Jeff Blashill.

Foto: freep.com

Sám Zadina věděl, že jeho výkon nebyl ideální. „Hrálo se v rychlejším tempu, než na které jsem byl zvyklý. Uvědomuju si, že se musím zlepšit, hlavně zrychlit práci s pukem. Ale stále to byl první zápas a pro mě hlavně dobrá zkušenost,“ přiznal.

Vidět byli jiní Češi, do statistik se zapsali obránci Filip Hronek a Libor Šulák. Hronek zaznamenal asistenci při otevírací trefě Vaneka, Šulák měl prsty u vyrovnání Athanasioua i vítězné trefy Svečnikova a byl vyhlášen první hvězdou čtvrtečního utkání.

Zadák, který se stejně jako v loňské sezoně pokouší probojovat do prvního týmu Red Wings, strávil na ledě takřka 20 minut, na branku vyslal čtyři střely a vysloužil si pochvalu. „Myslím, že byl jedním z našich nejlepších hráčů,“ líčil Thomas Vanek.

„Libor je excelentní bruslař směrem do ofenzivy a je taky hodně dynamický. Chceme s ním pracovat na tom, aby byl stejně excelentní i v defenzivě. Myslím, že to je právě ta věc, díky které bude ještě lepší,“ dodal na závěr šéf střídačky Detroitu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz