MS v inline hokeji: Češi jsou ve finále! Švýcarům nasázeli deset branek

Foto: Facebook World Skate - Pics Roberta Strazzabosco/Max Pattis

28. července 2018, 9:38

David Panuška

Byla je to jedna velká jízda v podání českých inlinistů. V základní skupině Švýcarsko porazili 4:2, v semifinále se prosadili hned desetkrát! „Zlepšili jsme se ve všem,“ naznačoval po utkání rozdíl oproti čtvrtfinále trenér Martin Tvrzník. Český tým se v sobotu večer postaví proti Francii, která obhajuje titul.

„Je to super. Nyní nastane to utkání, díky kterému tu jsme a na které se všichni těšíme,“ neskrýval nadšení po utkání nejproduktivnější český hráč Jakub Bernad.

Na startu utkání se hrálo opatrně a branka nějakou dobu nepřicházela. Poté se ovšem Češi prosadili v přesilovce a spustila se gólová smršť. Do konce poločasu to bylo 6:0! „Výhra byla jednoznačná díky našemu výkonu, protože jsme se oproti čtvrtfinále zlepšili ve všem. Hlavně v hlavě. Od vhazování přes pohyb až přes sebedůvěru. Byl to úplně jiný výkon,“ hodnotil kouč Martin Tvrzník. „Měli jsme výborný vstup do utkání. Dávali jsme góly a šance, které jsme měli, jsme využívali. To byl ten největší rozdíl,“ věděl Jakub Bernad.

Foto: Facebook World Skate - Pics Roberta Strazzabosco/Max Pattis

Hned sedm střelců se v utkání prosadilo. Na hattrick útočila trojice hráčů, nejblíže byl útočník Jakub Bernad. „Já jsem říkal klukům, že hattrick určitě nedám, že to raději vystřelím do rohu. Tak jsem to taky dodržel,“ popisoval útočník druhé lajny, který nechtěl naplnit kasičku v kabině. Podruhé na turnaji se prosadil také velezkušený bek Jakub Cik. „Z každého gólu mám radost. Je jedno, kdo tu branku dá, hlavní je, že se daří celému týmu,“ pronášel odhodlaně.

Ve finále čeká na český nároďák Francie, která na turnaji ani jednou nepadla. Stejně jako Česko. „Bude to naprosto odlišné utkání, Francouzi se tu prezentují dost dobře. Hrají dlouho spolu, naši kluci je znají, protože jich ve Francii dost hraje. Bude to boj, snad budeme šťastnější,“ ví trenér Martin Tvrzník. „Musíme se připravit hlavně psychicky. Francouze známe, jsou rychlí. Bude to hlavně o nervech, takže to musíme zvládnout psychicky,“ upozorňuje zase Jakub Cik, hráč francouzského Rouenu.

„Je to zápas, kvůli kterému jsme sem přijeli. Doufám, že potvrdíme výkon proti Švýcarsku a vyhrajeme,“ hecuje na závěr Jakub Bernad, autor šesti branek a šesti asistencí.

Foto: Facebook World Skate - Pics Roberta Strazzabosco/Max Pattis

Švýcarsko – Česko 1:10 (0:6)

Branky a nahrávky: 29. Sturny (Maier) – 6. Kafka (Zbořil), 11. Šebek (Kafka), 11. Bernad (Malý), 14. Malý (Loskot), 17. Cik (Šinágl), 19. Bernad (Malý), 24. Chamrád (Cik), 31. Chamrád (Malý), 37. Šebek (Strýček), 40. Fiala (Chamrád).
Vyloučení: 6:1.
Využití: 0:3.
V oslabení: 1:0.
Švýcarsko: Q. Zürcher (17. S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo.
Česko: Karlík – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Rubeš – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Chamrád, Vyoral.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz