Mountfieldu pomohou beci z Dukly, proti Karagandě hrají Suchánek a Váňa

Foto: hcdukla.cz

Dnešní duel proti kazašské Karagandě bude pro hradecký Mountfield posledním testem před vstupem do Ligy mistrů. Východočeši nasadí převážně mladší hráče, v sestavě se představí také obránci Jakub Suchánek (na snímku) a David Váňa z Jihlavy.

Jak hradecký klub informuje na twitteru, oba beci Dukly by měli mít do Mountfieldu vyřízené střídavé starty. Suchánek s Váňou v minulé sezoně hráli Tipsport extraligu, víc zkušeností má prvně zmíněný zadák. Suchánek předtím válel za České Budějovice, Váňa přešel do prvního týmu Dukly teprve během uplynulého ročníku z juniorů.

Oba dnes nastoupí do utkání proti Karagandě, zápas startuje v 17:30 hodin. Pro Východočechy jde o poslední test před vstupem do Ligy mistrů, podle informací z klubového webu dostanou příležitost především mladší hráči. „Do zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, abychom zůstali na vítězné vlně a co nejlépe se připravili na Ligu mistrů," řekl klubovým stránkám slovenský útočník Juraj Bezúch.

Hokejistům Hradce Králové se v letním období daří, z pěti klání si odnesli čtyři výhry. „Z týmového hlediska musí panovat velká spokojenost, vyhrát čtyři zápasy z pěti je dobré. V přípravě chceme vyhrát každé utkání, aby se mentalita nastavila na vítěznou vlnu. Zatím se nám to daří dobře. Škoda jen, že jsme na domácím turnaji skončili třetí, protože hra byla z naší strany velmi dobrá," připomněl Bezúch.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Kazašská Karaganda dnes v Česku absolvuje poslední přípravné střetnutí. Tým, který vede finský kouč Heikkilä, byl na kempu v Benešově a sehrál zápasy s Plzní, Mladou Boleslaví, Kladnem či Chomutovem. Po zápase s Hradcem Králové soustředění ukončí.

Pozici brankářské jedničky by měl v sezoně dostat Maďar Adam Vay, který zazářil na MS 2016. Světové šampionáty v minulosti okusili také Bělorus Roman Djukov, Kazach Maxim Beljajev nebo lotyšský zadák Edgars Siksna, který poslední dobou zápasil se zraněním. Karagandu nedávno posílil juniorský mistr světa 2011 Maxim Kicyn, k oporám ofenzivy patří slovenský útočník Marek Tvrdoň.

Hokejisté Hradce Králové se po dnešním duelu s Karagandou budou soustředit na Ligu mistrů, kterou zahájí na domácím ledě přesně za týden utkáním proti Norimberku (od 17 hodin). V neděli 2. září pak Východočeši od 17:30 hodin hostí francouzský HC Rouen.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz