Motor řeší marodku: získal mladého obránce Sparty!

Michael Krutil | Foto: hcsparta.cz

Jednadvacetiletý obránce Michael Krutil dočasně opouští pražskou Spartu: minimálně na měsíční hostování odchází k extraligové konkurenci do Českých Budějovic.

Motor reaguje Krutilovým příchodem na zranění zkušených beků Davida Šticha a Romana Vráblíka. 

Hostování vyjde vhod i Spartě. „Kvůli většímu zápasovému vytížení a získání zkušeností v dospělém extraligovém hokeji jsme se rozhodli Michaela uvolnit," vysvětluje na klubových stránkách Pražanů jejich sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Mladíček Krutil to měl ve velké konkurenci na Spartě složité, loni za ní naskočil jen do sedmnácti utkání (bez bodu), jinak hledal vytížení v prvoligovém Sokolově (22 utkání, 0+1). „V Českých Budějovicích by měl mít větší prostor na ledě ve chvíli, kdy máme aktuálně všechny obránce ve Spartě zdravé," uvedl Hlinka.

„Měl by tam mít větší prostor na ledě ve chvíli, kdy máme aktuálně všechny obránce ve Spartě zdravé."

Krutilovi se v mládežnických časech předpovídala zajímavá budoucnost. I proto, že je to pravák s ideálními fyzickými parametry: měří 191 centimetrů a váží 92 kilogramů. Před třemi lety někdejšího juniorského reprezentanta draftovalo do NHL Chicago, na jehož farmě v AHL následně odehrál necelé dvě sezony.

Loni se vrátil do rodné Prahy, v sestavě Sparty si ale stabilní pozici ještě nevybojoval. Posune ho nadcházející štace v Českých Budějovicích?

Aktuální kádr Banes Motor České Budějovice

Brankáři: Dominik Hrachovina, Štěpán Maleček, Jan Strmeň.

Obránci: Milan Doudera, Michal Gulaši, Mikuláš Hovorka, Ondřej Kachyňa, Petr Placek, Pavel Pýcha, Jan Štencel, David Štich, Roman Vráblík, Martin Willmann, Michael Krutil.

Útočníci: Martin Beránek, Milan Gulaš, Martin Hanzl, Brant Harris, Matyáš Humeník, Tomáš Chlubna, Josef Koláček, Marcel Kříž, Adam Kubík, Jan Ordoš, Lukáš Pech, Filip Petrásek, Filip Přikryl, Matěj Toman, Jakub Valský, Lukáš Vopelka, Dominik Simon.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz