Vary na dně, padly s Motorem. Pardubice zastavily jízdu Dukly

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Extraligová baráž měla na programu už šesté kolo. První polovinu napínavých bitev zakončili parádně českobudějovičtí hokejisté, kteří ukončili šňůru porážek cenným triumfem v Karlových Varech. Ty zase doplatily na nedisciplinovanost a po třetí domácí ztrátě se propadly na dno barážové tabulky! Motor je třetí. Druhé zůstávají Pardubice, které otočily duel s vedoucí Duklou, uštědřily soupeři první porážku v baráži a přiblížily se mu na jediný bod.

A zase ta oslabení, zoufají ve Varech. Motor zabral

Energie po dvou domácích zaváháních chtěla před vlastními fanoušky konečně zabrat a urvat tři body. Začala výborně, když se už po čtyřiceti sekundách hry prosadil Milan Mikulík. V tu chvíli asi jen málokdo čekal, že lázeňský tým další branku nepřidá. Tlačilovy svěřence srážela velká nedisciplinovanost, za dvě třetiny vyrobili devět faulů a jelikož oslabení nejsou jejich silnou stránkou, Motor trestal.

Ještě v prvním dějství srovnal krok Rok Pajič a krátce před polovinou duelu převážil pomyslné misky vah na stranu Jihočechů Miloslav Čermák, který měl prsty také v první brance. Energie v baráži inkasovala už neskutečných čtrnáct gólů v oslabení. V závěru sice měla převahu, ale gól nedala a po třetí domácí ztrátě se propadla na dno tabulky. Motor ukončil sérii čtyř porážek a dostal se před ní o bod.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): "Sice jsme v prvním střídání dali gól, pak jsme se ale v prvních dvou třetinách potýkali s velkou nedisciplinovaností, měli jsme devět vyloučení a soupeř toho využil. V poslední třetině jsme se snažili s výsledkem něco udělat, Motor ale dobře bránil a bylo těžké se prosadit."

Martin Štrba (asistent trenéra Českých Budějovic): "Na naší straně obrovská spokojenost. Kdybychom ho nezvládli, mohl to pro nás být klíčový zápas. Jsme rádi, že zůstáváme ve hře a pořád je tu šance na postup."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:2 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Mikulík (T. Rachůnek) – 17. Pajič (Čermák, Chovan), 29. Čermák (F. Novák, Chovan).
Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 10:5.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 25:21.
Diváci: 3 956. 
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Kindl, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Kohout – O. Beránek, Dušek, Flek. Trenéři: Tlačil a Antonik. 
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Chovan, Pajič, Čermák – Fronk, Rob, Heřman – Dostálek, Vlček, Hřebejk – Šulek, Škoda, Babka. Trenéři: Stavjaňa a Štrba.

Skvělý obrat Dynama a Dukla v baráži poprvé padla

Pardubice chtěly potvrdit poslední výhru na jihu Čech také před vyprodanou Tipsport arenou. Proti Jihlavě ale nezačali optimálně, často vysedávali na trestné lavici a po první části ztráceli, když přesilovku pět na tři využil produktivní obránce Jiří Říha. Dukla si hubené jednobrankové vedení přenesla až do třetího dějství, v němž domácí ukázali velký obrat. Pomohly jim dobře sehrané přesilovky.

Nejdřív srovnal krok Lukáš Nahodil a za dalších šest minut využil početní výhodu šťastnou trefou Tomáš Rolinek, který jen zpoza branky nahazoval kotouč do chumlu hráčů. Aktuální lídr baráže už odpověď nenašel, naopak při hře bez brankáře inkasoval potřetí z hokejky Jána Sýkory a v baráži zapsal premiérovou porážku. Dynamo na něj ztrácí pouhý bod, třetí České Budějovice zaostávají o tři body.

Pavel Marek (asistent trenéra Pardubic): „Celému týmu patří obrovské poděkování za bojovnost a nasazení, Jihlava byla velmi těžký soupeř. Poděkování patří také fanouškům, kteří pro nás byli tím rozdílovým hráčem, jejich energie nás hnala za vítězstvím. Do zápasu jsme vstoupili trošku přemotivovaní, hráče svazovala zodpovědnost, ale potřebovali jsme potvrdit výhru z Českých Budějovic, a to se podařilo, takže jsme neskutečně rádi.“

František Zeman (asistent trenéra Jihlavy): „Nepředvedli jsme vůbec špatný výkon, o vítězi rozhodlo proměňování přesilových her. Přestože jsme se na ně ráno připravovali, tak domácí dokázali dvě využít. Navíc my jsme s našimi šancemi naložili tak, jak jsme naložili. Za stavu 1:0 jsme měli dvě vyložené šance, které jsme neproměnili, a to byl odrazový můstek pro domácí, kteří se pak přesilovkami dostali do vedení.“

HC DYNAMO PARDUBICE – HC DUKLA JIHLAVA 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 43. Nahodil (P. Sýkora, Schaus), 49. Rolinek, 60. J. Sýkora (Ovčačík) – 14. J. Říha (Šidlík, Zeman)
Rozhodčí: Svoboda, Šír – Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 10:8, navíc Beran (Pardubice) 10 minut.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 26:22.
Diváci: 10 194 (vyprodáno). 
HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, Bárta – Starý, T. Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký. 
HC Dukla Jihlava: M. Svoboda – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb – Důras, J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Tabulka baráže o TELH po 6. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 6 1 4 0 1 16:13 11
2. HC Dynamo Pardubice 6 2 1 2 1 18:16 10
3. ČEZ Motor České Budějovice 6 2 0 2 2 11:14 8
4. HC Energie Karlovy Vary 6 1 0 2 3 17:19 7

Další program baráže o TELH

Úterý 11. dubna – 7. kolo:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava (ČT sport)
18:00 HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice

Pátek 14. dubna – 8. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary

Neděle 16. dubna – 9. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice

Úterý 18. dubna – 10. kolo:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 21. dubna – 11. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz