<

Mora je nejnepříjemnější soupeř v lize, hlásí Valský. Štvou ho i diváci

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

28. listopadu 2015, 12:00

Adam Bagar

Ambiciózní Spartě ve dvou zápasech nasázeli devět branek, stejně tak úřadujícím šampionům z Litvínova, ovšem na precizní obranu houževnaté Olomouce nedokážou Bílí Tygři najít recept. Lídr extraligové tabulky ztratil v základní hrací době pouhá čtyři utkání a dvě z nich byla právě proti Hanákům, kteří Liberci dovolili za sto dvacet minut hry jediný gól. "Hrají hodně nepříjemný hokej," přiznává útočník Jakub Valský v rozhovoru pro hokej.cz.

Hanáci šokovali Liberec už v desátém kole, když tehdy zastavili jeho vítěznou šňůru a radovali se navzdory tomu, že se museli prakticky celé utkání bránit. Ve třetím dějství však jednou vystřelili na bránu a hned z toho byl vítězný gól. Na domácí půdě si tým kouče Venery počínal přece jen aktivněji, přesto svou hru znovu stavěl na precizní defenzivě. "Je to s nimi opravdu hodně těžké," zoufá si sedmadvacetiletý zkušený hokejista.

"Diváci je ženou a při každém kontaktu řvou nebo pískají. Zápasy v Olomouci jsou hodně těžké."

Toho mrzelo, že se Bílí Tygři do soupeře od začátku víc nezakousli. "Měli jsme na ně vlétnout a nemít takový respekt. Vůbec jsme si nevytvořili nějaký souvislejší tlak a byli zbytečně moc zatažení," myslí si Valský. Obzvláště druhá třetina patřila Hanákům, kteří svého soka přestříleli v poměru 13:4. Přesto nadále trval bezbrankový stav. Rozuzlení tak, stejně jako v říjnu pod Ještědem, muselo přinést až závěrečných dvacet minut.

V ní Olomouc využila liberecké nedisciplinovanosti, když tentokrát nepotvrdila roli týmu, jenž si v přesilovkách počíná nejhůř z celé soutěže, a dvakrát udeřila. Za stavu 2:0 působili hosté velmi podrážděně, což například odnesl Lukáš Derner osobním trestem. "Bylo to vyhrocené. Prohrávali jsme, takže emoce tam byly. Ale to k tomu patří," hlásí Jakub Valský, který necelých sedm minut před třetí sirénou zdramatizoval zápas.

"Pak jsme si vytvořili tlak i šance a kdybychom tak hráli předchozí dvě třetiny, určitě bychom odjeli s třemi body." Jenže Liberečtí nakonec nemají ani jeden. Olomoucká defenziva v čele s Konrádem totiž všechny jejich další pokusy zlikvidovala. "Jsou nejnepříjemnějším soupeřem z celé extraligy, hrají hodně na hraně faulu a rozhodčí jim to tolerují," hlásí Jakub Valský s tím, že svou roli při tom hraje i tradičně bouřlivá kulisa.

"Diváci je ženou. Navíc po každém kontaktu řvou nebo pískají. Zápasy s Olomoucí jsou hodně těžké, ale s tím se musíme vyrovnat," přiznává muž, jenž v letošním ročníku jako jediný z týmu vyzrál na nepříjemné Hanáky, kteří se drží na skvělé čtvrté příčce tabulky. "Mají svůj styl a toho se od začátku sezony drží. Zatím jim to vychází, ale příště už musíme vyhrát," velí člen tygří smečky, která dál vévodí tabulce Tipsport extraligy.

Sestřih utkání Olomouc – Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz