Momenty WSM Ligy: Skvělá chorea, Ján Sýkora ve Frýdku a zeď Šimboch

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Prostějovští, přerovští a havířovští fanoušci opět potvrdili, proč patří mezi nejlepší ve WSM Lize. Na páteční zápasy 2. kola přichystali povedená chorea.

Události 2. kola WSM Ligy

Výsledky

Prostějovská chorea
Fanoušci Prostějova se vytáhli. Na první domácí zápas sezony 2016/2017 připravili hned dvě chorea.

Prostějovští fanoušci v zápase s Třebíčí.

Prostějovští fanoušci v zápase s Třebíčí. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Prostějovští fanoušci v zápase s Třebíčí.

Prostějovští fanoušci v zápase s Třebíčí. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Prostějovští fanoušci v zápase s Třebíčí.

Prostějovští fanoušci v zápase s Třebíčí. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Hororový start Jestřábů
Jedenáctá vteřina utkání – 0:1 pro Třebíč. O osmnáct sekund později bylo Hanákům ještě hůř – 0:2. V páté minutě ovšem Prostějov snížil, dovedl utkání do prodloužení a v něm otočil průběh bídně zahájeného zápasu. „Byl to kuriózní začátek, v kariéře jsem něco takového ještě nezažil," netajil se obránce Prostějova Daniel Kolář.

Videorozhovor s Danielem Kolářem:

Prezentace přerovských fanoušků
Ani příznivci Přerova se nenechali zahanbit a na úvodní zápas připravili choreo. 

Přerovští fanoušci v zápase proti Mostu.

Přerovští fanoušci v zápase proti Mostu. | Foto: Facebook meofans.com

Slavii podpořily v Benátkách desítky příznivců
Pražanům pomohla v obratu z 0:2 na 3:2 po prodloužení i početná skupina hostujících fanoušků.

Chloubovo sólo
Krásnou branku, a zároveň velmi důležitou, vstřelil v Benátkách nad Jizerou útočník Slavie Roman Chlouba. Nejprve obkroužil vlastní branku, pak prošel přes celé hřiště, zakončil poprvé, pak zpoza branky podruhé a mohl se radovat z vyrovnávací branky.

Chloubova branka v čase 51:04.

Ústecká kanonáda
Po první třetině byl stav 1:0 pro Ústí nad Labem. Pak se ale Slovan rozjel a nad Kadaní zvítězil vysoko 9:3.

Jednu z devíti ústeckých branek dal Petr Přindiš, který má v letošním ročníku nový styl vousů.

Jednu z devíti ústeckých branek dal Petr Přindiš, který má v letošním ročníku nový styl vousů. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Ústecký fanoušek, ten se má
V Ústí nad Labem je opravdu široký výběr grilovaných pochoutek – několik druhů klobás nebo špízy.

Ústecký fanoušek, ten se má! Nádhera.

Ústecký fanoušek, ten se má! Nádhera. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Kadaň farmou Karlových Varů
Trhači na tiskové konferenci mimo jiné oznámili, že se stali farmou Karlových Varů. Spolupráce s Chomutovem pochopitelně trvá dál. Více o změnách v kadaňském hokeji naleznete ZDE.

Charitativní akce Třebíče
Loni vybrala Horácká Slavia 27 tisíc pro po autonehodě zraněného Milánka, nyní chce pomoci třebíčskému fanouškovi Toníku Voznicovi, který se narodil s rozštěpem páteře a je na vozíčku. Sbírají se víčka, přispět se může také platbou na účet nebo zakoupením bižuterie, kterou Toník vyrábí. Více ZDE.

Přestupové novinky

Sýkora a Chmielewski ve Frýdku-Místku
Ve dvojzápase na severu Čech pomohli Frýdku-Místku třinečtí útočníci Ján Sýkora a Aron Chmielewski.  Ani jednou sice nebodovali, i tak už ale nováček soutěže poprvé zvítězil. První jmenovaný má zkušenosti ze slovenské reprezentace a v sezoně 2014/2015 patřil mezi nejlepší hokejisty Tipsport extraligy. V Plzni tehdy získal 43 kanadských bodů. Chmielewski, opora polského národního týmu, už strávil ve Frýdku-Místku podstatnou část loňského ročníku. Druhé lize dominoval a také o patro výš patří ke špičce mezi útočníky.

Vítěz Memoriálu Ivana Hlinky do Litoměřic
Zajímavou posilu ohlásil Stadion. Už v prvním kole za něj nastoupil Ostap Safin, vysoký útočník pražské Sparty a tahoun české reprezentace na letošním Memoriálu Ivana Hlinky. O kariéře nadějného forvarda si můžete přečíst ZDE.

Frühauf zpět do extraligy?
Litoměřicím naopak chyběli zraněný kapitán Aleš Pavlas nebo Peter Frühauf. U druhého jmenovaného se spekuluje o zájmu Karlových Varů.

Další mladíci ve Stadionu
Za kališníky si ve 2. kole zahrál Lukáš Nedvídek, střelec patnácti branek z loňské sezony. Obranu pak vyztužil statný Vojtěch Zeleňák, mládežník z pražské Sparty.

Zvučná obrana Benátek nad Jizerou
Daniel Krejčí, Filip Pyrochta, Petr Kolmann, Michal Plutnar, Václav Kočí, Ondřej Mikliš a Tomáš Havlín. S takovou obranou hrály Benátky nad Jizerou proti Slavii. To vše bylo podpořené dobrým výkonem brankáře Petra Kváči. Není divu, že Slavia až do 48. minuty nemohla dát branku.

Hvězdný útočník Ján Sýkora vypomohl v úvodních dvou zápasech Frýdku-Místku. Jak to bude se slovenským šikulou dál?

Hvězdný útočník Ján Sýkora vypomohl v úvodních dvou zápasech Frýdku-Místku. Jak to bude se slovenským šikulou dál? | Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Ze statistik

Šimboch má čisté konto
V prvním utkání naskočil Lukáš Daneček, v zápase s Litoměřicemi se do branky Frýdku-Místku postavil Juraj Šimboch. A nedostal ani gól! Litoměřičtí na něj přitom vystřelili 40krát. Byl jako zeď.

Výborný Kváča
Dalším hrdinou 2. kola byl osmnáctiletý Petr Kváča, brankář Benátek nad Jizerou, kde hostuje z Českých Budějovic. Až do 48. minuty držel čisté konto, pak ale sešívání zápas otočili a zvítězili v prodloužení.

Roubík 47 bodů od tisícovky
104 minut. Tak dlouho čekal Jaroslav Roubík na první gól a zároveň i bod v letošní sezoně. Ve zbytku zápasu přidal ještě asistenci. Meta 1000. bodů v prvoligové kariéře je tak zase o něco blíž.

Dvougóloví střelci
V prvním kole se hned pět hráčů trefilo dvakrát, teď se stejný počin podařil kvartetu Vlastimil Dostálek, Michal Sztefek, Zdeněk Doležal a Ladislav Gengel. Na první hattrick WSM Liga stále čeká.

Laco má formu
Po dvou kolech je předčasné dělat jakékoliv závěry, ale zdá se, že má Marek Laco velmi dobrou formu. Havířov dovedl ke dvěma vítězstvím a zároveň do čela tabulky, navíc ve dvou zápasech inkasoval pouze dvakrát. A to proti AZetu v pátečním kole stálo Kladno!

Dva zápasy, dva vítězné góly
Ve středu dal rozdílovou branku proti Motoru, teď rozhodl prodloužení v Benátkách nad Jizerou – David Šafránek, útočník Slavie Praha. Dvě vítězné trefy má po dvou kolech také havířovský Michal Sztefek.

Dostálek řádí v přesilovkách
Přerovský Vlastimil Dostálek má společně s Ladislavem Gengelem a Michalem Sztefkem na svém kontě už tři vstřelené branky. Všechny zaznamenal v početních výhodách. Zároveň vede se čtyřmi body ligovou produktivitu.

Návštěva kola

1 868 diváků - AZ Havířov vs. Rytíři Kladno
Zatímco v Čechách klesly návštěvy pod tisíc, na Moravě a ve Slezsku přišel solidní počet diváků. Nejvíce jich dorazilo do Havířova, který hostil zvučnými jmény nabité Kladno. AZet využil domácího prostředí a vyhrál 2:1.

Další návštěvy:
HC ZUBR Přerov vs. HC Most – 1 803
LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 1 492
HC Stadion Litoměřice vs. HC Frýdek-Místek – 790
HC Slovan Ústí nad Labem vs. SK Kadaň – 686
HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha – 567

Zápas mezi Českými Budějovicemi a Jihlavou byl odložen na prosinec.

Fanoušci Havířova v zápase s Kladnem.

Fanoušci Havířova v zápase s Kladnem. | Foto: az-fans.net

A ještě druhý pohled.

A ještě druhý pohled. | Foto: az-fans.net

Šlágr 3. kola

17:30 HC Slavia Praha vs. AZ Havířov
Havířov dosud neztratil ani bod, Slavia pouze jeden. Souboj mezi Pražany a Slezany tak bude zároveň soubojem o čelo tabulky. Zajímavou podívanou slibuje také utkání Třebíče s Českými Budějovicemi. Frýdek-Místek pak zažije domácí premiéru.

Další zápasy 3. kola

Pondělí 12. září:
17:00 HC Frýdek-Místek – HC Slovan Ústí nad Labem
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou
17:30 HC Most – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 Rytíři Kladno – HC Stadion Litoměřice
18:00 SK Kadaň – HC ZUBR Přerov 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz