Momenty WSM Ligy: Novákův návrat do Slavie nebo oběd s Krpálkem

Foto: hc-slavia.cz

Srdcaři se vracejí do Slavie. Po Pavlu Kolaříkovi pomůže pražskému celku také Jan Novák. Sedmatřicetiletý obránce kvůli tomu na vlastní žádost ukončil angažmá v Mostě.

Události 17. kola WSM Ligy

Výsledky

Oběd s Krpálkem
Hráči Havířova se v tamější restauraci setkali s olympijským vítězem Lukášem Krpálkem. Známý judista je paradoxně rodákem z Jihlavy, kam hokejisté AZetu po obědě zamířili.

Společná fotka hráčů AZ Havířov s Lukášem Krpálkem.

Společná fotka hráčů AZ Havířov s Lukášem Krpálkem. | Foto: Facebook AZ Havířov

Sýkora opustil marodku
Až v sobotu si za Přerov poprvé zahrál jeho kapitán Tomáš Sýkora. A hned se blýskl dvěma kanadskými body. „Jsme rádi, že se vrací do sestavy. Dostal povolení od lékařů a pro mužstvo je to velká podpora," řekl pro klubové stránky sportovní manažer Pavel Hanák.

Severočeské derby
Šlágrem 17. kola bylo utkání mezi Ústím nad Labem a Litoměřicemi. Domácí příznivci si na krajské derby připravili choreo.

Vzkaz havířovských fanoušků
AZet zažívá krušné období. Ač má papírově velmi zajímavý kádr, je na chvostu tabulky. Fanoušci za týmem stojí, vyslali ale jasný vzkaz.

Fanoušci Havířova v Jihlavě a jejich vzkaz pro hráče, kteří se zatím trápí a jsou třináctí.

Fanoušci Havířova v Jihlavě a jejich vzkaz pro hráče, kteří se zatím trápí a jsou třináctí. | Foto: az-fans.net

Přestupové novinky

Novák zpátky ve Slavii
Jan Novák začal sezonu v Mostě (16 zápasů, 0+2), když ale viděl, jaká situace nastala ve Slavii, dohodl se na ukončení smlouvy a vrátil se do Edenu. „Jsem rád, že můžu být zpátky v Edenu. Hrozně se na to těším a věřím, že budu týmu prospěšný. Chci Slavii pomoci k dobrým výsledkům," uvedl pro hc-slavia.cz exreprezentační bek, kterému na osudu sešívaných hodně záleží. Se Slavií zažil časy krásné (dva tituly), ale i ty méně povedené (sestup). „Přivítání od fanoušků jsem si vychutnal. To mi málem vyhrkly slzy. Fakt pěkný, povedlo se jim to."

„Přivítání od fanoušků jsem si vychutnal. To mi málem vyhrkly slzy. Fakt pěkný, povedlo se jim to."

Přivítání Jana Nováka zpátky ve Slavii.

Přivítání Jana Nováka zpátky ve Slavii. | Foto: hc-slavia.cz

Jiří Doležal zpátky v Mostě
První start v této sezoně si připsal uzdravený Jiří Doležal. Litvínovský útočník začal na farmě v Mostě, který trénuje jeho otec a působí v něm i mladší bratr Tomáš. 

Protasenja zůstane v Jihlavě
Anatolij Protasenja by měl v blízké době s Jihlavou podepsat novou smlouvu. Původně přišel jen na měsíc, osvědčil se, v osmi zápasech dal šest gólů a Dukla přispěchala s nabídkou prodloužení kontraktu. Ten by měl trvat minimálně do konce sezony, ve hře je ale i víceletá smlouva.

Kacetl za Litoměřice
Šestadvacetiletý brankář Ondřej Kacetl si v sobotu zachytal za Litoměřice. V posledních zápasech totiž dostává v Hradci Králové prostor Patrik Rybár. Kacetl inkasoval tři branky, Stadion přesto zvítězil a z nedalekého Ústí nad Labem přivezl dva body.

Brankář Huf na střídavé starty do Přerova
Zubři postrádají Lukáše Klimeše, a tak se dohodly se Zlínem na střídavých startech dvou brankářů. Zkušený Tomáš Štůrala už za Přerov odchytal dva duely, nově na soupisku Hanáků přibyl Daniel Huf. Sedmnáctiletý gólman patří k nejlepším brankářům DHL Extraligy juniorů, v níž si drží 93.55% úspěšnost zákroků.

Ondřej Kacetl.

Ondřej Kacetl. | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Ze statistik

Roubík dal gól
Sotva se vrátil z marodky, už se trefil. Po pěti zápasech má tak Jaroslav Roubík ve statistikách čtyři branky.

Sýkora se uvedl skvěle
Přerovu scházel šestnáct kol. Ihned po návratu Tomáš Sýkora ukázal, že se znovu dokáže dostat do dobré formy. Ve Frýdku-Místku zaznamenal gól a asistenci.

Hamerlík inkasoval šest gólů
Frýdek-Místek zatím nenaplňuje předsezonní očekávání. V sobotu nestačil na Přerov, od kterého schytal šest branek. Slezanům nepomohla ani posila z Třince – brankář Peter Hamerlík, který si připsal druhý start v letošním ročníku WSM Ligy.

Tříbodový Čachotský
Tomáš Čachotský se dostává do trháku v ligovém bodování. V utkání s Havířovem byl u všech tří branek Jihlavy a celkově má po sedmnácti kolech bilanci 7+15. 

Andělovi se doma zadařilo
Je hráčem Jihlavy, momentálně je však na hostování v Havířově. V sobotním duelu Dukly s AZetem měl Lukáš Anděl o motivaci postaráno – devatenáctiletý útočník dal jeden gól sám, na druhém asistoval.

Šafránek se dotáhl na Dostálka v tabulce střelců
David Šafránek pokračuje ve skvělých výkonech i poté, co řada spoluhráčů opustila slávistickou kabinu. Proti Kladnu dal už dvanáctý gól v sezoně. Má jich tedy stejně jako přerovský Vlastimil Dostálek.

Dvougóloví střelci
Dvakrát se v sobotu večer radovali prostějovský Matouš Venkrbec a útočník Motoru Miloslav Čermák.

Výborný Neužil
Na výhře Prostějova v Kadani má velký podíl Jakub Neužil, který dostal přednost před Pavlem Kantorem. Jednadvacetiletý brankář inkasoval z 53 střel jen dvě. Po pěti dosud odehraných zápasech má tak úspěšnost zákroků 95,40 procent.

Dymáček dal druhý gól v řadě
Ve středu dal proti Motoru svoji první branku mezi muži, v sobotu Roman Dymáček skóroval znovu. Jenže Třebíč se nadále trápí. S Benátkami nad Jizerou, které podržel brankář Petr Kváča, prohrála 1:2.

Návštěva kola

2 012 diváků – HC Frýdek-Místek vs. HC ZUBR Přerov
Přes dva tisíce diváků se návštěva přehoupla pouze ve Frýdku-Místku. I díky početné skupině hostujících příznivců.

Další návštěvy: 
HC Slavia Praha vs. Rytíři Kladno – 1 825
SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Benátky nad Jizerou – 1 520
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Stadion Litoměřice – 1 373
HC Dukla Jihlava vs. AZ Havířov – 1 354
SK Trhači Kadaň vs. LHK Jestřábi Prostějov – 402
HC Most vs. ČEZ Motor České Budějovice – 324

Přerovští fanoušci ve Frýdku-Místku.

Přerovští fanoušci ve Frýdku-Místku. | Foto: meofans.com

Šlágr 18. kola

18:00 Rytíři Kladno vs. HC Dukla Jihlava
Kladno je druhé, Jihlava čtvrtá. Rozdíl je pouze dvoubodový. Oba kluby mají navíc bohatou a úspěšnou historii. A extraligové ambice.

Zápasy 18. kola

Středa 26. října:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – HC Most
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – SK Trhači Kadaň
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava
18:00 AZ Havířov – SK Horácká Slavia Třebíč 
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Slovan Ústí nad Labem 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz