Momenty WSM Ligy: Derby Slezska a Vysočiny, Dostálek přidal další gól

Foto: FB Zajímavosti na hokejových tribunách

Osmé kolo WSM Ligy proti sobě postavilo krajské rivaly – Jihlava porazila Třebíč, Frýdek-Místek uspěl v Havířově. Čím zaujala pondělní utkání?

Události 8. kola WSM Ligy

Výsledky

Šílená liga
O tom, že letošní ročník WSM Ligy bude vyrovnaný, se vědělo dlouho dopředu. V realitě je ale možná ještě vyrovnanější než se čekalo. Například rozestup mezi druhou Slavií a devátou Třebíčí je jen dvoubodový. Osmé kolo navíc opět potvrdilo, že každý může porazit každého.

Derby Slezska
3 238 diváků zavítalo do havířovské K&K PNEU Arény na historicky první slezské derby v rámci WSM Ligy. Tři body brali hosté z Frýdku-Místku.

Choreo fanoušků Havířova v derby s Frýdkem-Místkem.

Choreo fanoušků Havířova v derby s Frýdkem-Místkem. | Foto: az-fans.net

Rivalita v zápase Havířova s Frýdkem-Místkem šla na chvíli stranou – fanoušci Havířova ještě jednou poděkovali Davidu Klimšovi, Lukáši Danečkovi a Petru Kankovi za vše, co pro AZet v minulosti udělali. Kanko se během sezony do Havířova vrátil.

Rivalita v zápase Havířova s Frýdkem-Místkem šla na chvíli stranou – fanoušci Havířova ještě jednou poděkovali Davidu Klimšovi, Lukáši Danečkovi a Petru Kankovi za vše, co pro AZet v minulosti udělali. Kanko se během sezony do Havířova vrátil. | Foto: az-fans.net

Fanoušci Frýdku-Místku v Havířově.

Fanoušci Frýdku-Místku v Havířově. | Foto: FB Zajímavosti na hokejových tribunách

Derby Vysočiny
Byl to bláznivý zápas – vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Tři body nakonec po výhře 5:4 brala Jihlava.

Choreo fanoušků Jihlavy k 60. výročí založení klubu.

Choreo fanoušků Jihlavy k 60. výročí založení klubu. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Fanoušci Třebíče přijeli do Jihlavy v červené barvě.

Fanoušci Třebíče přijeli do Jihlavy v červené barvě. | Foto: hsfans.cz

Dukla vydává kalendář
K 60. výročí založení klubu vyšel kalendář Dukly Jihlava. Jeho křest proběhl před utkáním s Třebíčí. Ujal se jej Miloš Podhorský, vůbec první gólman v klubové historii. Zajímavostí je, že se nejedná o klasický kalendář od ledna do prosince, ale o kalendář zachycující hokejovou sezonu, tedy bez letních měsíců. Na fotografiích jsou současní hráči Dukly i legendy z let minulých.

Jakub Škarek (vpravo) a Miloš Podhorský.

Jakub Škarek (vpravo) a Miloš Podhorský. | Foto: Michal Novotný, hcdukla.cz

Uzdravení Kverky a Knota
Zranění Ronadla Knota a Jaromíra Kverky naštěstí nebyla vážná. Po krátké pauze se vrátili z marodky a nechyběli v sestavě Slavie v pondělním utkání s Mostem. Sešívaní naopak postrádali Michala Dragouna.

Přestupové novinky

Hübl v Mostě
Čtvrtým brankářem, po Marku Pincovi, Patriku Spěšném a Tomáši Halászovi, který v letošní sezoně nastoupil za Most, je Jaroslav Hübl. Společně s Halászem je na krátkodobém hostování v Litvínově, teď vypomohl jeho farmě. A že to byla pomoc! Severočeši vyhráli v Edenu 1:4 a Hübl lapil 48 střel.

Barák za Litoměřice
Premiéru v Litoměřicích si odbyl hradecký obránce Jindřich Barák. Bývalý hráč Slavie nebo Berouna se podílel na výhře nad Prostějovem jednou asistencí.

Jašek ve Frýdku-Místku
Devatenáctiletý útočník Lukáš Jašek, který byl loni draftován Vancouverem Canucks, se poprvé v sezoně objevil na třinecké farmě ve Frýdku-Místku. Dosud nastupoval za juniorku Ocelářů. Do statistik se ve slezském derby nezapsal.

Bartoň a Polodna končí v Basingstoke
Loni hráli za Třebíč, letos se sešli ve Velké Británii. Jenže nyní jsou Jakub Bartoň a Petr Polodna bez práce. Oba byli vedením Basingstoke Bisons propuštěni. Podle klubových stránek nesplnili očekávání a místo nich přijde náhrada.

Křivohlávek do Anglie
Rychlý útočník Jan Křivohlávek, který na sebe upozornil při angažmá v Třebíči a Ústí nad Labem, se vydal na první zahraniční angažmá v kariéře. Pětadvacetiletý hokejista, jenž se letos pokoušel prosadit do sestavy Frýdku-Místku, se upsal Sheffieldu (EPIHL). 

Rousek do Německa
Jak už Hokej.cz avizoval, Tomáš Rousek skutečně odchází do Německa. Měl sice nabídku z druholigového David servisu, nakonec ale kývl Höchstadteru. Zahraje si tak třetí nejvyšší německou soutěž. Loni působil v Litoměřicích, předtím zaujal výkony v Havlíčkově Brodě nebo Hradci Králové. Na nynější sezonu se připravoval s Motorem, zranil se ale a místo v sestavě nezískal.

Třiatřicetiletý brankář Jaroslav Hübl nastoupil v 8. kole za litvínovskou farmu.

Třiatřicetiletý brankář Jaroslav Hübl nastoupil v 8. kole za litvínovskou farmu. | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Ze statistik

Dostálek přidal devátý gól
To je forma jako hrom – v osmém kole WSM Ligy se přerovský útočník Vlastimil Dostálek trefil už podeváté. I nadále tak vede nejsledovanější individuální statistiky soutěže. Kometa Brno, kam Dostálek v létě přišel, má tedy z čeho vybírat. 

Dvougóloví střelci
Tři hokejisté se v 8. kole dokázali prosadit dvakrát: ústecký Ladislav Gengel, jihlavský Anatolij Protasenja a kladenský Ladislav Zikmund.

Nejproduktivnějším juniorem Lakatoš
Na čele ligového bodování juniorů (ročník 1997 a mladší) je liberecký talent Dominik Lakatoš (2+4). Za Benátky nad Jizerou dosud odehrál tři zápasy a zapsal šest bodů! Dva z nich v pondělí proti Ústí nad Labem.

Tříbodový Havránek
V bodování juniorů je hned za Lakatošem budoucnost brněnského hokeje Tomáš Havránek. Také třebíčskému forvardovi se 8. kolo povedlo. V derby Vysočiny získal tři asistence a celkově má po sedmi odehraných zápasech bilanci 1+5.

Premiérový gól Matuly
První gól v kariéře v rámci WSM Ligy vstřelil dvacetiletý kladenský obránce František Matula. Rytíři si tak po vítězství 3:2 nad Kadaní upevnili pozici na čele tabulky.

Návštěva kola

4 706 diváků – ČEZ Motor České Budějovice vs. HC ZUBR Přerov
Co naplat, že se v pondělí hrála dvě regionální derby. Nejvyšší návštěva opět dorazila do Budvar arény.

Další návštěvy:
AZ Havířov vs. HC Frýdek-Místek – 3 238
HC Dukla Jihlava vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 1 827
Rytíři Kladno vs. SK Trhači Kadaň – 1 722
HC Stadion Litoměřice vs. LHK Jestřábi Prostějov – 710
HC Slavia Praha vs. HC Most – 658
HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem – 243

Před zápasem Motoru s Přerovem uctili hráči a fanoušci minutou ticha památku Františka Vacovského, nedávno zesnulého mistra světa z roku 1949 a legendy budějovického hokeje.

Před zápasem Motoru s Přerovem uctili hráči a fanoušci minutou ticha památku Františka Vacovského, nedávno zesnulého mistra světa z roku 1949 a legendy budějovického hokeje. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Šlágr 9. kola

18:00 HC Frýdek-Místek vs. Rytíři Kladno
Kladno je na prvním místě tabulky, nováček z Frýdku-Místku na něj ztrácí čtyři body a je třetí. Doma ještě Slezané neprohráli, bude to platit i po středečním kole?

Zápasy 9. kola

Středa 28. září:
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice
17:30 HC Most – HC Dukla Jihlava
18:00 SK Trhači Kadaň – HC Slavia Praha
18:00 HC Frýdek-Místek – Rytíři Kladno
18:00 Hokej Ústí nad Labem – HC AZ Havířov 2010
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz