Momenty TELH: Tygři bez drápů, Hamerlíkův kiks či překvapiví střelci

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Po druhém kole Tipsport extraligy zůstávají čtyři týmy stoprocentní, čtyři naopak čekají na první bodový zisk. Ať už na jednom nebo druhém pólu tabulky najdete možná trochu překvapivá jména. Co nejzajímavějšího nabídla druhá zastávka na dlouhé cestě základní částí?

Události 2. kola Tipsport extraligy 

Kometa vzdala hold válečným veteránům
Pro první třetinu prvního domácího zápasu sezony proti Plzni se hokejisté Komety Brno oblékli do speciálních dresů, které mají vyjadřovat úctu k válečným veteránům. Dresy následně půjdou do aukce, vybraný výtěžek pak poputuje do Komunitního centra pro válečné veterány v Brně.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Hamerlíkův dáreček pro Olomouc
Třinec si v zápase s Olomoucí vypracoval dvoubrankový náskok a zdálo se, že o tři body je nemůže nic připravit. Omyl. Oceláři nakonec prohráli 2:3 a jsou stále bez bodu. Jedním z důvodů byla i nepovedená rozehrávka brankáře Petera Hamerlíka, která vyústila v gól Jana Káni. 

Formanův chytrý dloubáček
Zatímco si vítkovičtí fanoušci teprve sedali zpátky na svá místa, protože předtím je z nich zvedl gól Jana Schleisse, Miroslav Forman chytře využil špatně načasovaného vyjetí Patrika Bartošáka a přehodil ho chytrým lobem. Skoro jako kdysi fotbalista Karel Poborský. Kruppově partě to ale na úspěch v Ostravě nestačilo.

Vítej zpět dobrá kamarádko, extraligo
Karlovarská Energie si odbyla domácí premiéru po návratu do nejvyšší soutěže. A vydařila se jí náramně. Silnou Mladou Boleslav doma porazila 4:0, o branky se postarali Vágner, Šenkeřík, Skuhravý a Lapšanský.

4 ↓ – 4 ↑
Litvínov, Olomouc, Kometa Brno a Vítkovice. Čtyři týmy v úvodních dvou kolech neztratily ani body. Zato Třinci, Chomutovu, Mladé Boleslavi a Liberci zůstává v kolonce bodů nula. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tabulka po dvou odehraných kolech, kolikátý je váš tým? ??

Příspěvek sdílený Tipsport extraliga (@telhcz),Zář 17, 2018 v 4:59 PDT

Ze statistik

Myšákův první bod
Stejně jako po prvním kole, tak i po druhém načínáme tuhle podrubriku šestnáctiletým talentem Litvínova Janem Myšákem. Ten si totiž ve svém druhém extraligovém vystoupení a prvním před domácím publikem připsal premiérový kanadský bod. Měl druhou asistenci na vítězný gól Viktora Hübla.

120 minut bez gólu
Ani ve druhém utkání sezony se nepodařilo libereckým Bílým Tygrům zapsat na střeleckou listinu. Po Plzni je vynulovaly i Pardubice. „Z dalšího brankáře jsme udělali hvězdu," bědoval útočník Libor Hudáček.

Neprůstřelní Kacetl a Novotný
Tím brankářem, o kterém Hudáček mluvil, byl pardubický Ondřej Kacetl. Rozhodně nešlo ale jen o libereckou nemohoucnost, Kacetl se totiž při 35 zákrocích několikrát zaskvěl. Ještě o dva zákroky navíc si připsal karlovarský Filip Novotný, který nedovolil skórovat Mladé Boleslavi.

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Překvapiví střelci
Málokdo by asi čekal, že po druhém kole uvidí v čele tabulky kanonýrů brněnského Lukáše Nahodila a plzeňského Denise Kindla. Nahodil v loňské základní části vůbec neskóroval, Kindl jen pětkrát. Ve vzájemném střetnutí oba navázali na předchozí dvougólové duely, brněnský útočník navíc i ve druhém zápase sezony obstaral vítěznou trefu.

Tříbodoví Lukeš, Trška a Holík
Hned tři hráči zažili ve druhém kole tříbodový večer. František Lukeš podpořil třemi asistencemi litvínovskou výhru 5:2 nad Zlínem, obránce Peter Trška přihrával na všechny góly Vítkovic v zápase se Spartou a Petr Holík gólem a dvěma asistencemi pomohl Kometě zdolat Plzeň. Brněnský první centr je navíc rázem v čele bodování.

>> Bodování Tipsport extraligy 

Univerzál Miromanov a jeho první gól
Poté, co se hned na startu utkání zranil Matouš Kratochvil, zabral jeho místo ve čtvrtém útoku pardubického Dynama ruský bek Daniil Miromanov. Trvalo jen chvíli a neslo to nečekané ovoce. V čase 10:23 dokončil Rolinkovu akci, čímž si připsal svůj první a zároveň rozhodující gól v Tipsport extralize.

Zachyceno objektivem

Přesně tyhle drápy Bílých Tygrům zatím chybí

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Parádní zákrok Marka Langhamera

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Maxwellova gymnastická vložka při vítězné děkovačce

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Třinečtí fanoušci přivítali novou sezonu choreem

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Návštěva kola

7 556 diváků » HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň

Nejvíce diváků během druhého kola Tipsport extraligy dorazilo do brněnské DRFG Areny, kde domácí Kometa hostila ve šlágru Plzeň. Všem sedmi nedělním extraligovým zápasům přihlíželo bezmála 40 tisíc fanoušků, konkrétně 39 027.

Další návštěvy: 
Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice, 5 762 diváků
HC Oceláři Třinec – HC Olomouc, 4 033
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Bolesav, 3 841
Mountfield HK – Piráti Chomutov, 4 268
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Sparta Praha, 7 121
HC VERVA Litvínov – PSG Berani Zlín, 5725

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

Další program Tipsport extraligy

Čtvrtek 20. září – předehrávka 3. kola:
17:30 PSG Berani Zlín – Mountfield HK

Pátek 21. září – 3. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC VERVA Litvínov

Sobota 22. září – dohrávka 3. kola:
17:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno (O2 TV Sport)

Neděle 23. září – dohrávka 4. kola:
15:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice
15:30 HC Energie Karlovy Vary – PSG Aukro Berani Zlín
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Škoda Plzeň
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (ČT sport)
17:00 HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 
17:00 Mountfield HK – HC Olomouc
17:30 HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz