Momenty TELH: Střela Ružičky na čáře, sestřelený Knotek či bitka při derby

Foto: mountfieldhk.cz

20. září 2016, 11:33

Ladislav Vácha

Největší událost 5. kola Tipsport extraligy představovalo prestižní východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, které s sebou znovu přineslo zajímavé momenty. Podívejte se na tvrdý a čistý hit zadáka Dynama Ladislava Havlíka na Tomáše Knotka, který se zvedal z ledu hodně otřesený, a hromadnou šarvátku, jež se strhla po několika ostrých zákrocích. Za pozornost určitě stojí i nebezpečná střela sparťana Štefana Ružičky, po níž se puk zastavil na brankové čáře Olomouce.

Ružičkovi chyběly k radosti centimetry (OLO – SPA 3:2)

Tak tohle opravdu hodně naštve! Sparta prohrávala o gól v Olomouci a na konci první třetiny byla blizoučko vyrovnání. Dominik Uher bojoval o kotouč v rohu pásma Hanáků s Tomášem Houdkem a vybojoval ho pro Miroslava Formana. Levé křídlo druhého útoku se bleskově obtočilo kolem bránícího Marka Laše a zpoza brány našlo mezi kruhy připravenou hůl Štefana Ružičky. Slovenský útočník vypálil z voleje a jeho ránu neudržel brankář Konrád pod betony. Puk se zpod nich vykutálel a chviličku zůstal ležet na brankové čáře, než ho pohotově odpálil do bezpečí již zmiňovaný Laš. Domácí měli obrovské štěstí, protože jejich soupeři chyběly ke gólové radosti zhruba dva centimetry!

Havlík předvedl tvrdý hit na Knotka (MHK – PCE 8:2)

Šlágrem 5. kola Tipsport extraligy bylo bezesporu východočeské derby, které tradičně provází skvělá divácká kulisa a velké emoce. Hráči obou mužstev si na ledě nic nedarují, což bylo názorně vidět na konci druhé periody. Tomáš Knotek získal puk ve středním pásmu, nabral velkou rychlost a už se hnal do útočného území. Vůbec nevěděl, že má na něj spadeno Ladislav Havlík. Pardubický obránce zatarasil Knotkovi cestu ostrým hitem, po němž zůstal útočník Mountfieldu otřesený ležet na ledě. Komentátoři i rozhodčí Petr Lacina a Pavel Hodek se shodli na tom, že zákrok byl v souladu s pravidly, proto se nevylučovalo. Šestadvacetiletý hokejista dostal ramenem do hlavy a na střídačku mu museli pomoci Jiří Šimánek a Roman Kukumberg. Do třetí třetiny už v utkání nezasáhl, snad nepůjde o nic vážného a královéhradecká jednadevadesátka se brzy vrátí do boje.   

Derby okořenila hromadná bitka (MHK – PCE 8:2)

Ve 47. minutě se útočník Hradce Králové Rudolf Červený dopustil hodně nebezpečného zákroku kolenem na Ctirada Ovčačíka a Pardubice měly ponechanou výhodu. Při ní forvard hostů Branislav Rapáč tvrdě poslal k ledu Radovana Pavlíka a už se to mlelo hlava nehlava. Nakumulované emoce vytryskly v hromadnou bitku, do níž se zapojily všichni hráči na hrací ploše kromě gólmanů. Rozhodčí ale celou situaci rychle uklidnili a rozdali tresty. Červený obdržel dohromady čtyři trestné minuty za podražení a za hrubost, Rapáč, Lukáš Nahodil a Pavlík vyfasovali jen dvouminutové tresty za hrubost. Fanoušci tak měli prestižní bitvu o východní Čechy se vším všudy! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz