Momenty TELH: Protest fanoušků, Kucsera jako brankář a bitka v Brně

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

4. ledna 2016, 18:25

Ladislav Vácha

Hlavní událostí 33. kola Tipsport extraligy byl nepochybně souboj pod otevřeným nebem na zimním stadionu za Lužánkami mezi domácí Kometou a Plzní, který nabídl několik divokých šarvátek. Nenechte si ujít také nespokojené fanoušky Pardubic, kteří uspořádali velkou protestní akci, a vzorný obranný zákrok vítkovického útočníka Lukáše Kucsery, jenž zabránil jistému gólu soupeře.

Naštvaní fanoušci opustili tribunu (PCE – VIT 4:3p)

Po vhození úvodního vhazování utkání proti Vítkovicím dali někteří fanoušci Pardubic jasně najevo, že se situací ve svém milovaném klubu, který v tabulce drží až 12. místo, nejsou vůbec spokojení. Vyvěsili transparenty s hesly "Chceme činy, ne sliby!" nebo "Čtvrtá sezona jenom slibů!" a podle již dlouho předem avizované domluvy houfně opustili vyhlášenou Jižní tribunu Tipsport areny, která tradičně "praská ve švech" a hlasitě žene domácí Dynamo kupředu. Východočeši nezačali zápas proti Ostravanům vůbec dobře a prohrávali už 0:3, ale nakonec vystřihli velkolepý obrat a vítězstvím 4:3 po prodloužení si alespoň trochu udobřili své rozladěné příznivce.   

Kucsera suploval brankáře Kantora (PCE – VIT 4:3p)

Vítkovice se snažily ze všech sil uhájit svůj nejtěsnější náskok, když na začátku třetí periody čelily ve vlastním oslabení mohutnému tlaku svého soupeře. Pardubice se vehementně tlačily do předbrankového prostoru, odkud hned dvakrát dorážel důrazný Tomáš Marcinko. A ke gólu mu chybělo jen pár centimetrů! Kotouč už klouzal za brankovou čáru již překonaného gólmana Kantora, ale toho skvěle zastoupil útočník Lukáš Kucsera, jenž na poslední chvíli svou bruslí odkopl kus černé gumy do bezpečí. Parádní obranný zákrok nakonec jeho týmu moc nepomohl, protože už za pár sekund vyrovnal tvrdou dělovkou z voleje ostrostřelec Petr Sýkora.

Hokejový svátek okořenily bitky (KOM – PLZ 5:2)

Kometa se v rámci velkolepé akce vrátila po dlouhé době domů, na zimní stadion za Lužánky, kde prožila období své největší slávy. V zápasu pod otevřeným nebem hostila před rekordní návštěvou silnou Plzeň a na ledě bylo jasně znát, že se jedná o velký hokejový svátek. Hráči obou týmů si vůbec nic nedarovali a fanoušky v mrazivém počasí zahřálo hned několik bitek. K jedné z nich došlo ve 29. minutě, kdy brněnský brankář Čiliak přerušil hru. Důrazně se k němu totiž tlačil Jakub Lev a to se vůbec nelíbilo Petru Kubošovi. Oba hokejisté se do sebe pustili a hned z toho vzešla pořádná strkanice. Nejaktivnější při ní byl právě Lev, jenž si vyřizoval účty i s Tomášem Kaberlem a Janem Hruškou. Dvouminutové tresty od rozhodčích nakonec vyfasovali za vysokou hůl Kuboš a Kristián Kudroč, který přispěchal svému spoluhráči na pomoc.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz